Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye saatler kala, hazırlıklar son aşamaya geldi. Atatürk Kültür Parkı’nda yapılacak olan rekor denemesi için çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 1 Haziran’ın Türkiye için, bölge için büyük bir gün olacağını söyledi. Rekor denemesi yapılan alana vatandaşların rahatlıkla girebilmesi için son tedbirlerin alındığını ifade eden Takva, “Turnikelerimiz kuruldu, sponsor firmalar için gerekli tahsisatlar yapıldı. Misafirlerimiz gelmeye başladı. Türkiye’nin değişik illerinden 21 oda ve borsa bugün bizim misafirlerimiz. Hem alanda hem de kahvaltılıkların hazırlanması konusunda ciddi hazırlıklar yapılıyor. Vali yardımcısı ve belediye başkan yardımcıları alanda. Gecenin geç saatlerine doğru çalışmaların sona erecektir” dedi.


Rekor sayısının 20 bin olduğunu ancak 35 bin kişilik bir hazırlığın yapıldığını ifade eden Takva, “Daha önce dünyada iki rekor denemesi yapıldı. Ancak onlardan biri sandviç diğeri ise ekmek üzerine sürülmüş çikolata ile yapıldı. Bizde ise en az 20 çeşidin bulunacağı bir rekor denemesi olacaktır” şekline konuştu.


Rekor denemesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Guinness Hakemi Şeyda Subası Gemici ise, Van’da Amerika'nın elinde bulunan rekor denemesini kırma heyecanını hep birlikte yaşayacaklarını ifade ederek, alanda kurallar ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Editör: Wan Haber