WanHaber.com - ÖZEL

Vatandaşlar şimdiden 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandum sonuçlarını merak etmeye başladı. Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan referandumu wanhaber.com'dan detaylı olarak takip edebileceksiniz. 2017 Van Referandum Sonuçları başta olmak üzere 81 ilin ve tüm ilçelerin referandum sonuçlarını buradan anlık olarak takip debilirsiniz. Seçim yasaklarının kalkmasıyla birlikte sayfamız aktif olacak ve canlı yayına geçecek.

Van'da kaç seçmen sandık başına gidecek?

Van’da 619 bin 560 seçmenin bin 920 sandıkta oy kullanacağı bildirildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, 16 Nisan 2017 Pazar günü tüm Türkiye’de halk oylaması yapılacağı belirtilerek, “İlimizde bin 920 sandıkta 619 bin 560 seçmen 07.00 ile 16.00 saatleri arasında oylarını kullanacaktır. İlimizde görev bölgelerine göre jandarma ve polis teşkilatımız, tedbirlerini herhangi bir tereddüde mahal kalmayacak şekilde ve bütün sandıklara göre planlamıştır. Halkoylaması öncesinde olduğu gibi, oy verme gününde ve ertesinde de güvenlik zafiyeti oluşmayacak şekilde görev ifa edilecektir. Çalışmalarımız, vatandaşlarımızın hiç kimsenin ya da oluşumun, baskı ve tehdidi veya etkisi altında kalmadan, özgür iradelerine göre tercihlerini yapmaları ve herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması içindir. Gerek tercihlerin yönlendirilmesine yönelik baskı ve tehditlerin gerekse yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Valilik Referandum Harekat Merkezinin (0432) 214 96 45 No’lu telefonlarına vatandaşlarımız tarafından hiç tereddüt gösterilmeden bildirilmesini önemle hatırlatırız” denildi.

Referandumda kaç milyon kişi oy kullanacak?

Türkiye'de yurt içi seçmen kütüğüne kayıtlı 55 milyon 336 bin 960 seçmen bulunuyor. Bu seçmenler yaklaşık 164 bin sandıkta oy kullanabilecekler. Öte yandan şu anki verilere göre yurt dışı kütüğüne kayıtlı olan 2 milyon 929 bin 389 seçmen yine referandumda sandık başına gidecek. Bu seçmenler 57 ülke, 119 temsilcilik ve 32 sınır kapısından oy verme işlemini gerçekleştirebilecek.

 

WANHABER.COM SEÇİM ÖZEL SAYFASI

 

Editör: Wan Haber