WanHaber - Özel

Van'da koronavirüs tedbirleri kapsamında sıkı önlemler alan polis ekipleri, şehir girişlerine adeta etten duvar ördü. Kente giriş yapacak olan bütün araçları durduran emniyet mensupları, seyahat belgelerini detaylı bir şekilde inceleyerek geçişlere izin veriyor.

İKİ KATLI OTOBÜSTE 22 YOLCU

Bugün Van'ın Tuşba ilçesindeki uygulama noktasında ekiplerin dikkati ile olası bir facianın önüne geçildi. İstanbul'a kayıtlı İki katlı bir yolcu otobüsünü durduran ekipler seyahat evraklarının sahte olduğunu tespit ederek araçtaki yolcuları indirdi. Kontrol sonrası araçtaki 22 kişiye sahte evraklarla ilgili adli işlem başlatıldı. İstanbul'dan Van'a kadar 1600 kilometre yol kat eden otobüsün Van'da tespit edilmesi, kentteki polis ekiplerinin başarısını ortaya koydu.

1 KİŞİDEN ŞÜPHELENİLDİ

Van Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Salih Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada seyahat eden yolcular arasından bir kişiden şüphelenildiğine dikkat çekerek "Van'a gelen vatandaşlarımız arasında izlenmesi gereken bir kişi tespit ettik. Onunla ilgili Sağlık İl Müdürlüğü ile iletişime geçerek hastaneye gönderdik" dedi.

VAN'DAKİ VAKALARIN ÇOĞU İSTANBUL KAYNAKLI

Van'da açıklanan rakamlara göre şu ana kadar 150 civarı koronavirüs tespit edilen vaka olduğu kaydedilirken, enfekte olan kişilerin çoğunun İstanbul'dan gelen kişilerle temas halinde bulunduğu biliniyor. Kente bugün giriş yapmayı planlayan otobüsün İstanbul'dan gelmesi de olası bir facianın eşiğinden dönüldüğünü kanıtlıyor. 

Editör: Wan Haber