Kurban Bayramı dolayısıyla şehirlerarası otobüs terminallerinde durgunluk yaşanıyor. Bayram öncesi birçok vatandaşın batı illerinden doğu illerine gelmesinden dolayı ek sefer yapan otobüs firmaları, gidişlerde ise yolcu bulamamaktan yakınıyor. Bayram sonrası büyük bir yoğunluk beklentisi içinde olduklarını dile getiren firma yetkilileri, şu an doğudaki gidişlerin durgun olması nedeniyle, batıdaki ek seferlerini de iptal ettiklerini söylediler. Bayram dolayısıyla gelişlerde yoğunluk olduğunu, ancak gidişlerde yolcu bulamadıklarını söyleyen Tuncay Güncan isimli firma yetkilisi, “Bayrama yakın gelişlerde yolcu olurken, gidişlerde yolcu yok. Bunun sebebi ise fiyatların yüksek olmasıdır. Uçakların yakıtı daha uygunken, otobüslerde yakıt fiyatı daha yüksek oluyor. Bu durumda bilet fiyatlarını düşürdüğümüz zaman giderlerimizi karşılamıyor. Uçak yakıtlarında ÖTV alınmazken, bizlerden alınıyor ve bu da fiyatlara yansıyor” dedi.

Yolcu beklentilerinin bayramdan sonraya kaldığını da sözlerine ekleyen Güncan, “Buraya gelen insanlar, mutlaka gidecekler. Bu yüzden bayramdan sonra beklentilerimiz yüksek. Otobüs firmaların umudu bayram ve okul tatilleridir” ifadelerini kullandı.

Yaşanan durgunluktan dolayı şok olduğunu ifade eden firma müdürü Halil Karagülle ise “Bayramdan dolayı batıdan doğuya gelişler çok yoğundu. Şu an otogar bom boş. Bu duruma bizlerde şok olduk. İnşallah bayramdan sonra gidişler yoğun olur, diye umut ediyoruz” diye konuştu. (İHA)

Editör: Wan Haber