29-30 Eylül tarihlerinde Altın Kentler Platformu tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi (KENT-AR) işbirliğiyle düzenlenecek olan “Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü” Zirvesi, 'Van İçin Buluşuyoruz” temasıyla Van'ın en önemli aktörlerini bir araya getirmeyi hedefliyor.

Altın Kentler Platformu açıklamasına göre büyük zirvede; Van’ın yapısal analizi, yerel kalkınma ve girişimci kadınlar, Van için sektörel gelişme stratejileri, Anadolu kentlerinde kentleşme ve kent kültürü, başlıklarında konuşmacılar görüşlerini belirtecekler. Ayrıca programın açılış panelinde Van’ın STK, iş dünyası, siyasileri, kanaat önderleri ve yerel yöneticiler Van hakkında genel bir değerlendirme yaparak Van’ın kalkınması ve gelişmesi için büyük zirvede konuyla ilgili görüşlerini belirtecekler. Devletin zirvesinin davet edildiği program da, başta kanaat önderleri, yerel yönetimler, milletvekilleri, siyasiler, gazeteciler,  akademisyenler, iş adamları ve sanayiciler, sanatçılar, sivil toplum örgütleri olmak üzere daha pek çok Van’a gönül veren kentin önemli aktörleri düzenlenen büyük zirvede buluşması hedefleniyor.

Zirvenin ilk gününde Van’ın yetiştirdiği değerli sanatçılardan fotoğraf sanatçısı Ali Dağer, Özgün tablo sanatçısı Sami Demir’in yer aldığı tablo ve fotoğraf sergi açılışı da programda yer alacak. Ayrıca aynı zamanda Van’lı olan Ülkemizin yaşayan en önemli halk ozanları arasında başta gelen ismi Ozan Ahmet Poyrazoğlu’na bir kültür elçisi olarak Van’ın uluslararası tanıtımında önemli katkılar sağladığı için Altın Kentler Platformu ‘tarafından kendisine “Yaşam Boyu Üstün Hizmet Ödülü” program açılışında takdim edilecek. Ayrıca zirveye katılan tüm misafirleri , zirvenin bitiminde 1 Ekim tarihinde Van'ın önemli tarihi ve kültürel alanlarının yer aldığı Van Kalesi, Akdamar adasına gezi düzenleyerek Van'ın tanıtılacağı küçük bir piknik te program da yer alacak.

Zirvenin hazırlık çalışmaları hakkında bilgi aldığımız Altın kentler Platformu Başkanı Cenap Tuncer, zirve hazırlıklarının tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, “Çalışmalarımızda son aşamaya geldik, Van’ın konuşulacağı büyük zirve de tüm aktörleri bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Tüm Van halkını da bu zirveye davet ediyoruz. Yerel kalkınma ve kent kültürü zirvesi Van’ın gelişmesi ve kalkınması açısından oldukça önemli bir program. Maalesef ülkemizde yaşanan derbe girişimi ve terör saldırıları nedeniyle ülkemizde pek çok zirve, sempozyum programları iptal edilmiş durumda. Biz Altın kentler platformu olarak ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerde Van’a gönül veren halkımızla birlikte kararlılıkla dayanışma göstererek zirveyi Van’da normal tarihinde yapacağız. Çünkü bu tür programlar halkımızın morali ve memleketimizin geleceği ve gelişmesi açısından oldukça önemli görüyoruz. Van’ın anlatılacağı ve tanıtılacağı bu önemli zirveye tüm Van halkını ve herkesi zirveye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Van’da düzenleyeceğimiz Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü Zirvesine verdikleri destekle başta sponsorlarımıza ve Van halkı olmak üzere emeği geçen her kese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Wan Haber Merkezi

Editör: Wan Haber