WanHaber - ÖZEL

Kovid pandemisi ile birlikte bir dönem vaka patlaması yaşayan Van, nihayet o günleri geride bıraktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı tabloya göre en az vaka artışının yaşandığı iller arasında yer alan Van, normale dönüş için gün sayıyor. 

ESNAF ZOR DURUMDA

Van'da pandemi ile birlikte getirilen kısıtlamalar en fazla kent ekonomisini etkiledi. Yasaklarla birlikte kafe ve restoranlar paket servise geçerken, işletmeciler giderlerin gelirleri aştığından dert yanıyor. Yine bir çok çalışan da kısıtlamalarla birlikte işsiz kalarak maddi sıkıntı içerisine girdiklerini belirtiyor.

Vaka sayıları açısından umut veren Van'da, 1 Mart itibariyle atılacak normalleşme adımları ekonomiye rahat bir nefes aldıracak.

VAN'DA OKULLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇER Mİ?

Koronavirüs vakalarının iyi seviyede olduğu iller arasında olan Bartın'da valilik flaş bir karara imza attı. Alınan kararla birlikte tüm sınıfların günlere göre yüz yüze eğitime geçeceği duyuruldu. Van Valiliği'nin Bartın da olduğu gibi yüz yüze eğitim hakkında bir karar alıp almayacağı merakla bekleniyor.

SOKAK YASAKLARI KALKABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 1 Mart itibariyle kentlerdeki vaka durumuna göre kısıtlamalarda esnemeye gidileceğini belirtmişti. Bu tarih itibairyle Van'da yerel yönetimler tarafından alınacak karar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında esnemeye gidilebileceği düşünülüyor. 

Editör: Wan Haber