AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan'ın facebook hesabından paylaştığı 'Başkale'de depremzedeleri yardım vermemekle tehdit etti' ve yine bazı haber siteleri tarafından 'Başkale'de ilgi görmeyince vatandaşı tokatladı' gibi hakkında çıkan iddiaları yalanladı.

Depremin meydana geldiği 23 Şubat 2020 tarihinde aynı gün afet bölgesine intikal ettiğini söyleyen AK Parti Van Milletvekili Arvas, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmayarak her gün Başkale ilçesinde depremin etkilediği Özpınar, Kaşkol, Güvendik ve Gelenler mahallelerinde vatandaşın yanında durduklarını, cenazeleri birlikte defin ettiklerini ve her bir ailenin acısına ortak olduklarını söyledi.

İftiranın çirkin olduğu kadar acizlik olduğunu belirten Arvas, 'Arama-kurtarma, enkaz kaldırma, hasar tespit ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceledik, halkın taleplerini yetkililere ulaştırdık. Bu süre zarfında bugüne kadar hiçbir vatandaştan tepki görmedik ve hiçbir şekilde bırakın tokat atmayı kimseyi incitecek bir laf bile etmedi' dedi.

Başkale ile ailevi bağlarının olduğunu söyleyen Arvas, kendisine ve Başkale halkına yapılan bu gayri ahlaki yakıştırmalara da tepki gösterdi. İftira atanların da vatandaşların yaralarını sarmak için iyi niyetle sorumluluk almasını ve dayanışma içinde olmasını arzu ettiğini kaydetti.

"AYNI ZİHNİYET TARAFINDAN HAKSIZLIKLARA MARUZ KALIYORUM"

Arvas kendisine yönelik iftira atıldığını dile getirerek 'İftira atarak insanları lekelemek, kendini kandırmaktır. Milletvekili olduğumdan buyana aynı zihniyet tarafından sürekli bu tür haksızlıklara maruz kalıyorum. Ben mesaimin büyük çoğunluğunu Van'da geçiriyorum. Genellikle haftanın üç günü Ankara'da, dört günüde hemşehrilerimin yanında oluyorum. Yorulmadan samimiyet, tevazu ve gayret ile çalışıyorum, onlarda yazıp çiziyorlar. Yeri gelmişken güzel bir sözü buradan hatırlatmak istiyorum. 'Asiller idare, acizler şikâyet, basitler ise iftira ederler.' Çalışmalarımda hiçbir siyasi kaygı gözetmeden tamamen insani ve İslami değerlerle vazifemi yapıyorum. Van milletvekili olarak bölgeye gelen Bakan, Bakan Yardımcıları, bürokratlar ve STK temsilcileri ile birlikte inceleme ve iyileştirme faaliyetlerine destek oldum, aynı zamanda koordinasyon çalışmalarına da katkı sağlamaya gayret ettim." şeklinde konuştu.

"SAĞDUYULU DAVRANMALARI KONUSUNDA KONUŞMA YAPTIM"

Deprem bölgesinde yaşananlarla ilgili de konuşan Milletvekili Arvas, "Deprem gibi ağır sonuçları olan afetler sonrasında can ve mal kaybı olan insanların ruh halini anlamak gerekiyor. Tepkilerin olması da doğaldır. Yanlış olan bunların kötü niyetli kişiler tarafından provoke edilmesidir. Jandarmaya ait arabanın camlarının kırılması ve incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelen Bakanlara hakaret edilmesi gibi birkaç tatsız hadise üzerine, vatandaşlarımıza sağduyulu davranmaları konusunda bir konuşma yaptım. Buraya gelen herkesin fayda sağlamak üzere geldiğini, yaşadığımız zor günlerde birbirimize yardımcı olmamız gerektiğini söyledim. Birlik, beraberlik ve dayanışmayı anlattığım konuşmamın başını ve sonunu kesip vatandaşı tehdit ediyor diye servis yapanları halkın vicdanına havale ediyorum. Devlet ve millet dayanışmasını sabote etmek isteyen güdümlü sözde gazete ve haber sitelerinin, basın yayın ve meslek ilkeleri ile bağdaşır hiçbir yönü bulunmamaktadır. Söz konusu konuşmama vesile olan yukarıda dile getirdiğim hadiseler ile ilgili sonradan anlaşıldığı üzere halkı kargaşaya teşvik etmek isteyen ve olay çıkaran iki kişinin köyden olmadığı, bölgede provokatör amaçlı olduğu bildirilmiştir' ifadelerini kullandı. İHA


 

Editör: Wan Haber