Doğu Anadolu'nun en büyük kitap fuarı özelliğini taşıyan ‘Van Kitap Fuarı’ vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Organize Sanayi Bölgesi Fuar ve Kongre Merkezinde açılan yüzlerce yazar, şair ve yayın evinin katıldığı fuarı Vali Bilmez ve eşi Meral Bilmez ziyaret etti. Kitap stantlarını gezen Vali Bilmez ve eşi Meral Bilmez yazar, şair ve kitapseverlerle bir araya gelip sohbet etti. Birçok yazarın imzalı kitaplarını da alan Vali Bilmez, çocuklara da kitap hediye etti.

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’ın fuarlarla yeni tanışmasına rağmen kitap fuarına olan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti. 

 

2-20191216191203.jpg

 

“İLK ÜÇ GÜNDE 100 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYIMIZ VAR”

Fuarda 300 yayınevinin katıldığını belirten Vali Bilmez, “Kentimiz fuarlarla yeni tanışıyor. 3. fuarımız olmasına rağmen yayınevleriyle yaptığımız görüşmelerde birçok kentten daha iyi olduğunu söylediler. Bu fuara 300 yayınevi katılıyor. Bugün dördüncü günümüz. İlk üç günde 100 binin üzerinde ziyaretçi sayımız var. Kitap fuarımızın açılışını Sayın Adalet bakanımız gerçekleştirdi. Kendisine de özellikle teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

“GENÇLERİMİZİ DAHA ÇOK KİTAPLA BULUŞTURMALIYIZ”

Hem katılan yayınevlerinin hem de vatandaşların fuardan memnun olduğu anlatan Vali Bilmez, şunları söyledi:

“İnşallah bu geleneği geliştirerek sürekli hale getireceğiz. Vanlıların fuara bu kadar ilgi duymalarından da memnun olduk. Katkı sunan destek olan, organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler gençlerimizi daha çok kitaplarla buluşturmalıyız. Her kesimden ve her türlü kitapla buluşturmamız lazım sadece bir kesimin çizgisinde olan kitaplarıyla değil. Her alandaki kitapları okumamız gerektiğine ve onlara dokunmamız gerektiğine inanıyorum. Fuar içeriği de bu anlamda zengin olmuş.  Hemen hemen her akımdaki yayınevlerinin temsil edildiği bir fuar olmuş. Onun için de teşekkür etmek istiyorum.”

 

3-20191216191203.jpg

 

Bu tür fuarların zenginleşerek devam etmesi temennisinde bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, konuşmasını şöyle bitirdi:

“İnşallah bu fuarlar gittikçe zenginleşerek devam eder. Toplumun bütün taleplerini bu fuara yansıtmamız gerekir. Bu talepler doğrultusunda da yayınevlerini burada davet etmemiz lazım. Hem teknik konulardaki kitaplar, hem kişisel gelişim kitapları, hem tarih kitapları, hem de ideolojik kitapların hepsinin bulunduğu bir mekan olmalıdır. Her kesimden yazarı buraya getirerek, okurlarıyla buluşasına imkân sağlamalıyız.  Burada açılan onlarca fuara şahit oldum. Ancak bu fuarda gezen insanların gözlerinde daha farklı bir ışıltı hissettim. Gelen yayınevlerinin hemen hemen hepsinin memnun olduğuna şahit oldum. Bundan ayrıca memnuniyet duyduğumu söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber