Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki 40 bin metrekarelik bir alana sahip kent parkında, oyun parkları, bisiklet parkurları, açık havuz ve oturma alanları bulunuyor. Kent park ve sahil parkın açılışlarına Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP ilçe belediye eş başkanları katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti’ye yüklendiği konuşmasında, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin Van halkının iradesiyle baş edemeyeceğini ve HDP’nin 8 milletvekili alacağını vurguladı. Yüksekdağ, “Onların ölçüsü çapı, bu halkın iradesiyle baş etmeye yetmez. Onlarda böyle bir çap yok, onlar bu halktan küçük” dedi.

Kentte gerçekleştirdikleri açılışlarla yeni bir yaşama kapı açtıklarını belirten Yüksekdağ, “Van halkının omuz omuza, seçilmişleriyle, her bir yurttaşıyla birlikte, yoksulluğun, ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı, sokaklarda, parklarda, otobüslerde barışın ve dayanışmanın, güvenin hakim olduğu bir yaşama kapı açacak. Biz bugün Van’da yaşamımız için yeni bir kapı açarken, bu yeni yaşamın hepinize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca, Van Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan bu kent parkının ismini, alınan karar doğrultusunda İstanbul’da evinde öldürülen Dilek Doğan olarak kabul edildi. Dilek Doğan Parkı, kadınlar için özgürlük olsun” şeklinde konuştu.

park.JPG

Konuşmanın ardından Dilek Doğan Parkı ve sahil parkının açılışlarını gerçekleştiren Yüksekdağ, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 16 otobüsün tanıtımına katılarak şehir turu attı.

Editör: Wan Haber