Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Türkiye'nin farklı illerinde kurulan Dijital Gösterim Merkezleri'nin bir yenisi Van'a geldi.

İleri teknoloji ürünleri kullanılarak, 360 derece 3D, 3D video haritalama ve hologram gösterimi yapılan merkezde, her ay farklı içerikler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Dijital Gösterim Merkezinde, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Türkiye'nin 2023 hedeflerinin anlatıldığı gösterimler yer alıyor.

Van Kent Meydanı'na kurulan Dijital Gösterim Merkezi'nin 23 Nisan Cuma günü açılışı planlanırken yıl sonuna kadar Kovid-19 tedbirlerine özen gösterilerek ziyaretçilerine hizmet vereceği öğrenildi. 

VAN VALİLİĞİ'NDEN TEŞEKKÜR

Van Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Van’da Dijital Gösterim Merkezi kuruluyor. Milli birlik ve beraberliğimizi diri tutmak amacıyla farklı tarihi olayların görsellerinin paylaşılacağı merkezin ilimizde kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." cümlelerine yer verildi. 

Editör: Wan Haber