WanHaber - Haber Merkezi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentte yayın yapan yerel internet televizyonu ve radyoların ortaklaşa düzenlediği canlı yayına katıldı.

"KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUM"

Vali Bilmez Van Kent MEydanı projesinin neden iptal edildiği konusunda açıklamalarda bulunurken, "Kentsel dönüşüme bu şehirde kesinlikle ihtiyaç var. Kent meydanına başlandı ama malesef bizim her konuyu mahkeme taşıma gibi bir hastalığımız var. Kentsel dönüşüm olması için kent meydanında 50 dönüm olması gerekiyor. Buna Cumhuriyet Caddesi'ni de dahil etmişler. Bir hemşehrimiz burası 50 dönüm değil diyerek mahkemeye giderek projeyi iptal ettirdi. İptal ettiren kişinnin bunda zerre kadar kişisel menfaati de yok. Kentsel dönüşüm olunca KDV muafiyeti oluşuyor ve bazı konular kurumun ve müteahhitlerin lehine oluyor. Kentsel dönüşümü neden iptal ettirdiler sosyal anlamda bir izahatini görmedim. Zaten davayı da ben hak kaybına uğradım diye açmadı. Burada 50 dönüm yok diyerek açtı. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

KENTE DEĞER KATACAK BİR PROJEYDİ

Vali Bilmez açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi: "Biz çevre yolumuzu 10 yıl geciktirdik. Kent Meydanı'ndaki projede bana göre kente çok değer katacak bir projeydi. Ama o da mahkemeyle durduruldu. Tek tesellimiz eski hastane yerinin Millet Bahçesi olarak belediyemize şartlı tahsisi yapıldı. Geçen ay da ihalesi gerçekleşti. Millet Bahçesi'nin altında 200 araçlık bir kapalı otopark olacak. Yerel ürünlerimizin satılacağı bir pazar alanı da olacak. Burası ihale edildi ve bir firma aldı."  

Editör: Wan Haber