WanHaber.com - ÖZEL

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesi sular sokakta yaşayan vatandaşlar, mahallelerine doğalgaz verilmediği için mağdur olduklarını ifade ettiler.

Defalarca AKSA Doğalgaz A.Ş’ye müracaat ettiklerini söyleyen mahallesi sakinleri, sıkıntılarına çözüm istiyor. 

Yaşadıkları sorunları anlatan Karşıyaka Mahallesi sakinleri, “Doğalgaz ana şebekesi karşıyaka Mahallesi’nin içinden geçerek, Bostaniçi mahallesine kadar gitmektedir. Bizler de Karşıyaka Mahalle sular sokak sakinleri olarak mahallemizin doğalgaz hattı bulunmayan sokaklarına doğalgaz hattının çekilmesini talep ettik. Belirtilen adresteki sokaklara doğalgaz verilmesi için bir kaç defa dilekçe verdik. Ancak AKSA Doğalgaz A.Ş Müdürlüğü her seferinde bizlere zorluk çıkardılar. 10 metrekare uzağımızda doğalgaz geçiyor ama ‘Doğalgaz veremeyiz’ dediler.  AKSA Doğalgaz A.Ş Müdürlüğü adeta ipe un seriyor. Yüzlerce konut bulunan ve abone olmak için doğalgaz hattının sokaklarına bağlanmasını bekleyen bizler mağdur durumdayız. Bu konuda gerek AKSA yetkililerini gerekse diğer yetkilileri göreve çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

NEDEN BURAYI İKİNCİ SINIF GÖRÜYORLAR

Doğangaz firmasının ikinci sınıf muamele uyguladığını söyleyen bir mahalle sakini, "Sokaktaki evler doğalgaz uyumlu petek çekmiş, gerekli alt yapılarını hazırlamış olmasına rağmen doğalgaz çekilmiyor ve halen mahallede soba yakılıyor. Bu bölgede hava o kadar piski insanlar Covit olmak istemiyor. Evimize sadece 10 adım mesafede doğalgaz var ama faydalanamıyoruz. Sokak olarak kompile (defalarca) dilekçe vermemize rağmen herhangi bir çalışma yok. Mayıs ayından bu yana bu ay sonu bu ay sonu diye diye bizi oyaladılar. Neden burayı ikinci sınıf görüyorlar? Tüm harcamalarımız tamam, petekten tüm malzemeye hazırladık ama 10 metrelik bir çalışma yapılacak onu da yapmıyorlar." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Wan Haber