WanHaber - ÖZEL

 

Karın çok yağdığı illerin başında gelen Doğu'nun İncisi Van, bu yıl yağışlara hasret kaldı. Kış mevsimiyle birlikte hasretle karın yağmasını bekleyen Van halkı, özlenen yağışlara bir türlü kavuşamadı. 

 

KIRSALA YAĞIYOR SOĞUK MERKEZE GELİYOR
Van’ın rakımı yüksek olan bazı ilçelerinde kar yağışı görülürken merkeze ise şu ana kadar çok az miktarda yağış düştü. 

 

HASTANELER TIKLIM TIKLIM
Van’da karın yeteri kadar yağmamasından dolayı özellikle enfeksiyon hastalıkları baş gösterirken hastanelerde adeta insan seli yaşanıyor. Yağışların az olması sebebiyle bakteriler en çok çocuklara bulaşıyor ve grip hastalıkları her evde kol geziyor. Van genelindeki hastanelerin poliklinik servislerinin önündeki görüntüler ise gerçeği gözler önüne seriyor.

 

METEOROLOJİ UYARIYOR, KAR BEKLENİYOR
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün sürekli olarak kar yağışı beklendiğini açıklamasına rağmen karın yağmaması vatandaşları düşündürüyor. Yağacak karın bereket olduğuna dikkat çeken vatandaşlar dört gözle yağışları bekliyor.

 

UZMANLAR SOĞUĞA KARŞI UYARIYOR
Uzmanlar, kış aylarında hastalıkların arttığını ifade ederek, hastalıklara karşı tedbir alınması gerektiğini belirtiyor. Kış mevsimiyle birlikte hastalıklarda da artış yaşandığını ifade eden sağlık uzmanları doğru beslenmenin önemini vurguluyorlar. Uzmanların dikkat çektiği bir diğer konu ise  mevsimine göre giyinmek. Soğuklara karşı sıkı giyinerek tedbirin elden bırakılmaması gerekliliği ifade ediliyor. 

Editör: Wan Haber