Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda İpekyolu İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliği ile kadın hükümlü ve tutuklulara yönelik Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliği düzenlendi.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, ceza infaz kurumlarının hükümlüleri topluma yeniden kazandırma sürecinde çağdaş infaz anlayışının gereği olarak aslında birer eğitim kurumu olduğunu söyledi. Hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim programları ve sosyal kültürel etkinliklerin özenle yürütüldüğünü belirten Dönmez, bu çalışmalar içerisinde kadınının toplumsal hayattaki yerini göz önüne alarak kadın hükümlü ve tutuklulara yönelik ayrıca hassasiyet ile durulduğunu kaydetti. Kurum personeli ve kadın hükümlü tutukluların gününü kutlayan Dönmez, programa katkı sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü heyetine teşekkür etti.

Kadın hükümlü ve tutuklulara moral desteği vermek amacıyla Van Kuaförler Odası Başkanı ve üyeleri tarafından etkinlik öncesinde cilt ve saç bakımı yapıldı.
Etkinliğe katılan protokol üyeleri tarafından kadın hükümlü ve tutuklulara çiçek takdim edilirken, İnfaz Hakimi Fatma Aydın ve kurumda bulunan en eski kadın hükümlü tarafından sembolik pasta kesimi yapıldı.

İpekyolu İlçe Gençlik Merkezi Müzik Ekibi ve T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hükümlülerinden oluşan koro tarafından halk müziği eserleri seslendirildi. Halaylar ve oyun havalarıyla devam eden etkinlikte kadın hükümlü ve tutuklular doyasıya eğlendi. İHA

Editör: Wan Haber