İpekyolu (Rêya Armûşê) Belediyesi asfalt çalışmaları hızla devam ediyor. Asfalt çalışmaları Selim Bey, Hacibekir, Buzhane, Esenler, Serhat ve Şerefiye mahalleleri ile Yalı Mahallesinde devam ediyor. Van Kalesinin giriş kısmına bin 300 metre uzunluktaki yolun asfalt çalışması başladı. Uzun süredir yapılması beklenen yol artık kullanılamaz durumdaydı. Bu nedenle çoğu zaman gelen turistlerin bakımsız yol nedeniyle rahatsızlıklarını dile getiriyorlardı. İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser, İpekyolu Belediye Eş Başkanvekili Emine Yarat ve Fen İşleri Müdürü Seher Kartal kale yolunda süren asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere ziyaret etti. Sıcak asfaltın kalitesinin gereken standartlarda olduğunu belirten mühendisler, kale ve etrafının sit alanı olmasından dolayı mevcut yolun üzerini asfalt yaptıklarını belirterek, tarihi alanların zarar görmesinden kaçındıklarını kaydetti.


Yapılan çalışmaları değerlendiren İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, “Birçok mahallede asfalt ekiplerimiz çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürüyor. Bir taraftan İpekyolu Belediyemiz asfalt çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi de sınırlarımız içerisinde bulunan ana arterleri asfaltlamaya devam ediyor. Ekim ayı içerisinde yapılacak ihale sonucunda 70 bin ton asfalt çalışmasının startı verilecek. Aynı zamanda 200 bin metre kare bordur ve parke taşın döşemesi ile birlikte yılda 110-140 kilometre yol yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz hiçbir mahalleyi asfaltsız yada parkesiz yol bırakmamaktır” dedi.


Keser, kale yolunun yapımının önemine değinerek, “Van’ın en önemli turistik alanına giden yolun bu halde olmasını bizi üzen bir durum olmuştur. Daha önce yapılan bu yol artık kullanılamaz durumdaydı. Böyle önemli tarihi mekana böle bir yol yakışmazdı ve bugün bu yolu asfaltlayama başladık. Yapacağımız çalışmalarla halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen tüm değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber