Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) eğitim salonunda, İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik’in gündem maddeleri ve proje hakkındaki ön bilgilendirmesiyle başlayan toplantıda konuşan Vali Taşyapan, AB projesi olarak yürütülen projenin Van için önemli olduğunu belirterek, projenin ciddi bir kaynakla Van’da daha çok girişimciye yer hazırlayacağını ve işlerini büyütme imkânı sunacağını söyledi.

Toplantının devamında, projede görevli KOBİ Destek Uzmanı Riza Köknar tarafından kurul üyelerine sunum eşliğinde proje detayları aktarıldı. Projenin genel çalışma planı, faaliyet detayları, tamamlanan, yürütülen ve başlanacak faaliyetleri hakkında bilgiler veren Uzman Köknar, “Bölgenin ve Van'ın sosyoekonomik olarak kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlayan projeyle paralel yürütülen Van İŞGEM inşaatı tamamlandığında, iş yeri kapasitesi iki katına çıkarılarak 30 yeni iş yeri ve buralara konuşlanacak firmalar da teknik destek projesinden yararlanabilecek” diye konuştu.

Sunumunda yürütülmekte olan inşaat projesinin son durumunu da paylaşan Köknar, 12 adet 125 metrekare, 12 adet 250 metrekare, 6 adet 500 metrekare iş yeri ile 614 metrekare konferans salonunun 2017 yılı Mayıs ayında tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.
Soru cevap bölümü, görüş ve önerilerin sunulmasıyla tamamlanan toplantının ardından Vali Taşyapan ve diğer kurul üyeleri, yürütülmekte olan projenin inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.

Toplantıya Vali İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra Van’da sanayi, ticaret ve girişimcilik alanında faaliyet yürüten oda, dernek ve borsa temsilcileri ile kamu kurumlarından ilgililer katıldı.

Editör: Wan Haber