Van’da korona virüsü paniği yaşanıyor. Şehirde yaşanan gerilim nedeniyle komşu ülkeye açılan Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapatılması isteniyor.

Çin’de başlayan ve İran’a sıçrayan korona virüsü Van’da halkı tedirgin etti. Her yıl on binlerce İranlının ziyaret ettiği Van’a, yaklaşan Newroz tatilinin de etkisiyle bu ülkeden sadece Mart ayı içerisinde 50 bin turist gelmesi bekleniyor.

Van’da dün bir kişinin korona virüsü şüphesi ile tedavi altına alınmasının ardından eczanelerde satılan maskeler tükenme noktasına geldi. Birçok Vanlı sokağa bu maskeleri takarak çıkıyor. Van’da İranlıların sürekli alışveriş yaptığı büyük AVM’lere ise kimse gitmemeye başladı. Dün gece hastane önüne gelen İran plakalı ambulanslar ise dikkat çekti.

ÇALIŞANLAR SINIR KAPISINA GELMEDİ

Tehlikeyi gören Van Valiliği okullara ‘Dikkat’ yazısı göndererek çeşitli uyarılarda bulundu, ancak Kapıköy Sınır Kapısı’ndan geçişler devam ediyor. Ancak sınır kapısı açık olmasına rağmen gümrük çalışanları bugün hastalık endişesi ile işe gelmeyince geçişler yapılamadı.

VOSİAD BAŞKANI BOZKURT: SINIR KAPILARINI KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt ise korona virüsünün Ekim ayında ortaya çıktığını ancak Çin yönetiminin yerel yönetimleri ve sağlıkçıları baskı altına alarak konunun gündeme gelmesini engellediğini, dolayısıyla virüsün bugün bütün dünyaya yayıldığını söyledi. Hastalıkla mücadele ederken özgürlük ve sağlık dengesinin iyi korunması gerektiğine vurgu yapan Bozkurt, sınır kapılarını kapatmanın bir çözüm olmadığını ifade etti. Bozkurt, “Korona virüsü dünyanın her yerinde insanlara bulaşmış durumda. Topyekün harekete geçmek gerekiyor. Şu anda dünyanın her yerinde korona virüsü taşıyan hastalar var. Yetkililerin alarm durumuna geçmesi hepimiz açısından hayati önem taşıyor. Çin ile bağlantılı olan insanlarımızın taramadan geçirilmesi gerekiyor. İki ay önce İran’da büyük bir fuar yapıldı ve bütün dünya oradaydı. Sorun salt İranlıların gelmemesi değil. Çinlilerin sokakta dövülmesi doğru değil” ifadelerini kullandı. Gazete Duvar

Editör: Wan Haber