VASKİ Genel Müdürü Abdulvahap Gezgen, şuan kentin en büyük sorunu olan içme suyu sorununun çözülmesi için, seferberlik başlatacaklarını belirterek; “Kentin büyük bir bölümünde, içme suyuna sondajdan kaynaklı kum karışmış bilgisini almış bulmaktayız. Özellikle Karşıyaka Mahallesi tarafından bulunan 7 Nolu Sağlık ocağı civarındaki sondajda, meydana gelen arıza nedeniyle, içme suyuna kum karışmış bulunmaktadır"

Bu sorun şimdinin değil, aylar bakımlarının yapılamsı gereken sondajların bakımlarınının geçikmesinden kaynaklanan bir arıza olduğunu belirten Gezgen,"  Kış mevsimi nedeniyle, arızanın mevcut durumu artı ve daha çok kum suya karışmış bulunmaktadır. Van Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan’ın Başkanlığında, tecrübelerimize dayanarak ve ekip çalışmasıyla, inşallah bu önemli sorunu en kısa sürede çözeceğiz. Bizim görevimiz halkımıza en sağlıklı içme suyu teminini sağlamaktır. Göreve yeni atanmış olabiliriz fakat, tecrübelerimiz çok eskilere dayanıyor. "

"Halkımızdan ricamız, bizi ilgilendirecek en ufak sorunu dahi, mutlaka müdürlüğümüze ulaştırsınlar. Biz buraya oturmaya değil, hizmet etmeye geldik” ifadelerini kullanan Gezgen; “Basın bizim için önemlidir. Basın bizim sessimiz, kulağımızdır. "dedi.

Kaynak: vanhavadis

Editör: Wan Haber