Bölge: Serkan Aslan

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, kente her mevsim turist gelmesi için, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van’ın her yönüyle her mevsimiyle turizme açık bir il olduğunu ifade etti.

Potansiyel açısından Van’ın zengin bir il olduğunu söyleyen Tunçdemir, “Van’da doğa, kültür, tarih ve inanç turizmleri yapıyoruz. Ama kış turizmi konusunda bir şey yapamıyoruz. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Özellikle Abalı Kayak Tesisi konusunda iyi çalışılmalı. Alt yapısı başta olmak üzere her şeyi ile hazır olan bu tesisimizin pazarlanmasını iyi yapmalıyız.

Van turizm şehridir. Yaz aylarında turizmin her türlü alternatifinden faydalanıyorsak, kışında faydalanmak için çalışmalar yapmalıyız. Bu tesisimizin boş kalmaması ve kış turizminden faydalanmak istiyorsak, başta ben olmak üzere ilgili herkesin bunun pazarlamasına girmesi gerekmektedir. Bizim çevremizde, Palandöken, Sarıkamış ve Kardelen Kayak Merkezi bulunuyor. Bunlar hem ulusal hem de uluslararası konumdalar. Bizimde bu merkezlerden kendimize düşen payı almamız gerekiyor. Bunu yaptığımız takdirde ilimizi ulusal ve uluslararası bir düzeye getirebiliriz. Bu da ilimizin kış turizminin başlaması için iyi bir start olacaktır. Onun için herkesin bunu iyi pazarlaması ve gereken emeği sunması gerekiyor” dedi.

Editör: Wan Haber