Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Van TSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen programa geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve kendi dallarında birinci olan kamu kurum kuruluşları, daire amirleri ve gazeteciler katıldı.

Van Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Olgun, 2016 yılında Van’ın enleri programını yapıp yapmama konusu üzerinde çok durduklarını belirtti.

Yaptıkları birçok görüşmenin ardından tekrarını yapma kararı aldıklarını ifade eden Olgun, toplantıya gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Olgun, “2015 yılında yapmış olduğumuz programa nazaran 2016 yılında yapmayı planladığımız programlar için yeni kategoriler ekledik. Başvurularımız 6 Nisan’dan itibaren başlıyor. Yaklaşık olarak 140 günlük bir süre zarfında başvuru alımları devam edecek. Geçen yıl ‘Bizim neden haberimiz olmadı’ gibi şikâyetler aldık. Bu yüzden bu süreyi koyduk. Bu yıl kategorilerimiz arasında en başarılı iş adamı, en başarılı sanayi kuruluşu, en başarılı genç girişimci, en başarılı kadın girişimci, en prestijli marka, en başarılı kurum yöneticisi, Van’ın ekonomisine katkı sağlayan en başarılı kuruluş, en başarılı yerel market, en başarılı sivil toplum kuruluşu, en başarılı kafe ve restoran, en başarılı özel sektör yöneticisi, en başarılı mobilya ve beyaz eşya satıcısı, en başarılı proje, en başarılı meslek odası, en başarılı ilçe belediyesi, en iyi çıkış yapan isim, en başarılı eğitim kurumu, en başarılı gazeteci ödülümüz var. Ayrıca hepimizin çok yakından takip ettiği ve bildiği Yusuf Konak abimizin rahmetli oğlu Harun Konak için özel ödül vereceğiz. Ödül töreninin olduğu gün değerli abilerimiz, gazeteci büyüklerimiz için farklı bir çalışma yapacağız. Rahmetli Yalçın Kitapçı, Aziz Aykaç, Vezir Baş ve depremde kaybettiğimiz meslektaşlarımız için farklı bir çalışma yapacağız. 2015 yılında sitemize 428 bin giriş yapıldı ve Van’ın enleri ödül töreni için 98 bin oy kullanıldı. Son başvuru 1 Haziran 2016’ya kadar olacaktır. Son oy kullanma tarihi ise 5 Ekim 2016 tarihi olarak belirlenmiştir. Ödül töreni 15 Ekim 2016 olarak belirlemiş durumdayız. 2015 yılında hiç kimseye haksızlık yapmadık. Bu yılda aynı şekilde bu devam edecektir” dedi.

Van Ekonomist Dergisi İmtiyaz Sahibi Zeki Yiğit ise, projeye verilen desteklerden dolayı teşekkürlerini ileterek, “Malumunuz ülke genelinde sorunlar yaşanıyor. Proje nasıl karşılanır diye merak ettik ve bu yüzden bugün sizlerle bir araya geldik. Yaşanan durumun bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Van’ın enleri 2016 yılında daha kapsamlı olacak. Önceki yıldan aldığımız eleştirileri değerlendirdik ve ona göre hareket ettik. Bu yılda geçtiğimiz yıl gibi adil olacağız. Hak eden kimse ona ödülünü vereceğiz. Bunun dışında sizin önerilerinizi ve eleştirilerinizi önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile toplantı sona erdi.

Editör: Wan Haber