Van Valisi ve Büyühşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, koronavirüs pandemisine dair flaş açıklamalarda bulundu. Vali Bilmez, kentteki vaka sayılarının iyi durumda olduğuna dikkat çekerek 5 ilçede uzun süredir vaka görülmediğini belirtti.

Van'da daha önce günde ortalama 2 bin kişinin korona şüphesiyle hastanelere başvurduğunu ifade eden Vali Bilmez, şu anki durumun sevindirici olduğunu kaydetti.  

5 MUHTAR GÖREVDEN ALINDI

Vali Bilmez vatandaşların kurallara uyduğunu ve bunun vaka sayılarına yansıdığını belirtirken " Daha önce hastaneye başvuran vaka sayısı ortalama 2 bin civarıydı. Biz bu sayıyı önemli oranda düşürdük. Bunu, filyasyon ekiplerimizin vakayı hastaneye gelmeden evde tedavi etmesiyle sağladık. Hastaneye gelmesi gerekenleri de özel araçlarla hastaneye ulaştırdık. 5 muhtarımızı duyarsızlıklarından dolayı görevden almak zorunda kaldık." şeklinde görüş belirtti.

VAN'IN 5 İLÇESİNDE UZUN SÜREDİR VAKA GÖRÜLMÜYOR

Van Valisi Bilmez, ilçelere dair sevindirici haberi duyururken, "Çatak, Bahçesaray, Çaldıran ve Gevaş ve Başkale'de uzun süredir hiç vaka görülmüyor. Bu, yarın vakaların olmayacağı anlamına gelmiyor. Bu nedenle tedbirleri elden bırakmayalım. İnşallah mart başında kısıtlamanın kademeli olarak kaldırılacağı illerden biri olacağız. Büyükşehir ve diğer şehirler arasında vaka sayılarının en düşük olduğu illerden biriyiz." şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber