Ağrı'dan Van'a geçmek isteyenler şehir girişlerinin kapatılması nedeniyle ücra yerleri kullanınca, ekipler hendek kazarak önlem alındı. 

"Hendek kazmaktan başımızı kaldıramıyoruz"
Ağrı'nın Patnos ilçesinin Dedeli Beldesi Belediye Başkanı Reşit Kıvanç,, yayınlanan genelge ile büyük şehirlere giriş çıkışın yasaklandığı günden itibaren Beldeye ve Patnos ilçesine uygulama noktalarından kaçarak, kaçak yollardan girmeye çalışan araçların geçişlerini engellemek için yaklaşık altı noktaya hendek kazdıklarını belirtti.

Başkan Kıvanç, ''Beldemiz Van ilinin Erciş ilçesine sınır noktada diyebiliriz. Araçların Van'a gitmesi için Kolluk kuvvetlerinden kaçarak uygulamaya takılmamak için Beldemiz'in uç kesimlerinden geçişleri gerçekleşiyor. Kolluk kuvvetleri ile yaptığımız görüşmelerde bu geçiş olayını sonlandırmak için kolluk kuvvetlerimizin eşliğinde yaklaşık 6 kişilik ekiplerimizle bu geçiş noktalarına hendek kazarak ulaşımı engellediklerini belirterek,biz bu geçişleri hendek kazarak durdurmasaydık belkide bu virüs'ün hızla yayılmasına sebep olacaktık. Hep birlikte bu zor günleri aşacağız. Belde sakinlerimizden ve halkımızdan tek istediğimiz zaruri durum olmadıkça dışarı çıkmayın. Maske,eldiven,Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyalım'' dedi. İHA

Editör: Wan Haber