İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan açılış ve yoklamanın ardından, gündem maddelerine geçildi. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Öner Yiğit, Van İl Özel İdaresi’nde çalışan personellerin kadro ve pozisyonlarının görüşülmesi konusunda açıklamamalarda bulundu. Kurumlarında 4857 Sayılı Yasa’ya tabi olarak görev yapan, pozisyonları dışında başka görevlerde çalıştırılan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda pozisyon değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yiğit, bu yüzden atölyelerde ve arazide fiili yapmış oldukları işler için hak etmiş oldukları pozisyonlarının verilmesi ve bir sınavın yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Yiğit, “Sınava girmek için gerekli şartları taşıyan ve ilan edilen niteliklere sahip olan personelin müracaatları incelendikten sonra uygun olanların sınava tabi tutulmalıdır. Sonuç olarak 4857 Sayılı Yasa ile çalıştırılan daimi işçilerin pozisyon değişikliğinin yasal mevzuatlar çerçevesinde hazırlığın yapılması, çalışmaya esas olarak yönetmeliğin çıkarılması şarttır. Hizmet gerekleri ve personel planlanması esas alınarak, işlerin verimli, kaliteli ve ekonomik olarak yürütülmesini sağlamak üzere Van İl Özel İdaresi’nde 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi sürekli işçi kadrosunda çalışan personelin kadro unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek gerekmektedir. Yönetmelikte Van İl Özel İdaresi merkez ve ilçe özel idarelerinde, sürekli işçi kadrosunda 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi olarak görev yapan tüm işçileri kapsar şekilde yönetmelik düzenleyerek İl Genel Meclisi’ne sunulması gerektiği komisyonumuz tarafından uygun görülmüştür” dedi.

Her yıl belli aralıklarla da alınan İş-Kur çalışanlarının da iş akitlerinin bitimine daha 2 ay gibi bir sürenin de kaldığını bu kadar erken çıkarılmalarının doğru olmadığını ifade eden Yiğit, “15 Kasım 2012 yılında işe alınan İş-Kur elemanlarının 14 Ağustos 2013 tarihinde iş akitleri sona eriyor. Ama bir çok İş-Kur elamanına 14 Haziran’da işlerine son verileceği konusunda bilgiler verilmiştir. Bu da yanlış bir uygulamadır buna da bir düzenlemenin getirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.


Yapılan basın açıklamasının ardından rapor görüşülerek meclis üyelerinin onayına sunularak kabul edildi. Raporun ardından meclis diğer gündem maddeleriyle devam etti.

Editör: Wan Haber