Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge ve beraberindeki heyet Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer'i makamında ziyaret etti.

"VAN İSTEDİĞİ GİBİ GÖLDEN İSTİFADE EDEMİYOR"

Van’ın turizm potansiyelinin konuşulduğu ziyarette Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, ‘Kanal Van’ projesinin uygulanması önerisinde bulundu. Dünyada yer alan kentlerin, göl ve deniz ile bütünleştiğini hatırlatan Sezer, “Van’ımızın çok iyi aplikasyonu olmasına rağmen maalesef istenildiği kadar gölden istifade edemiyor. Şehir merkezi gölden uzak. Van Gölü’nü şehir merkezi ile bütünleştirmemiz lazım. Buna afaki ya da çılgın proje diyebilirsiniz ama bence öyle değil. Örneğin Venedik gibi, Eskişehir’deki yapay göller gibi projeler yapılmış ve gondollar ile şehir içinde geziler düzenleniyor. Biz de kanallar açarak Van Gölü’nü şehir merkezine çekip, tekrardan Van Gölü’ne bağlayabiliriz. Böylece insanlarımız şehir merkezinde Van Gölü ile buluşur ve muhteşem bir proje olur” dedi.

"VAN'I CAZİBE ÜSTÜ BİR İL HALİNE GETİRİR"

“Kader gayrete aşıktır, sözüne istinaden gayret gösteren başkanımızı kutluyoruz. Öngörülü olmak farklı bir şeydir” ifadelerini kullanan VAN ESOB Başkanı Berge de, “Ülkemiz ve Van’ımız stratejik konuma sahiptir. Kanal İstanbul, Antalya Sarısu, Eskişehir ve Venedik örnekleri var. Bu proje Van’ı cazibe merkezi üstü bir il haline getirir. Başkanımızın önerdiği bu proje Van için müthiş olacaktır. Duyması halinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın projeye sahip çıkacağını düşünüyorum. İnşallah başkanımız projeyi ilgili kurumlarla irtibata geçip imar, çevre şehircilik, fizibilite, şehir planlama ve ÇED raporu gibi çalışmalar ile projeyi şekillendirirse VAN ESOB olarak katkı sunmaya hazırız. Projenin turizm kenti olan Van’ımız için çok çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Projenin ismi Vanedik de olabilir. Van artık turizm ile konuşulması gereken bir şehirdir” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber