Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, istifa dilekçesinin genel merkeze ulaşmasının ardından Van’a gelerek; Şube yönetimi, disiplin üyeleri ve iş yeri temsilcileri ile bir araya geldi.

Van Şube yönetimi, denetim, disiplin ve  üyelerinin ve iş yeri temsilcilerinin bulunduğu toplantıda istifasını açıklayan Abdullah Efeoğlu, “ Görev yaptığı süre içerisinde kendisine ve Hizmet-İş ailesine desteklerinden dolayı tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün 15 yıldır taşıdığım onurlu bir görevi bizden sonrakilere aktarmak adına kendi isteğimle Van Şube Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Başımız dik, anlımız ak bir şekilde bu onurlu görevi yürüttüm. Her zaman önceliğim üyelerimiz ve onların hakları oldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Efeoğlu, yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

“2006 yılından bu yana yürüttüğüm Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanlığı görevimde, önceliğim üyelerimizin hak ve menfaatleri korumak ve geliştirmek oldu. Hizmet-İş Sendikamızın sorumluluk alanımızdaki üye sayısını 5 bin 200’e çıkarmanın gururunu yaşadık. Ayrıca sendikamızın kendisine ait binası yokken, yeni bir hizmet binası satın alarak üyelerimizin hizmetine sunduk. Gerek sendikal çalışmalarımızda, gerekse üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi ile ilgili yaptığımız çalışmalarda hiçbir zaman yalan olmadı, popülist davranmadım. Yaptığımız yüzlerce toplu iş sözleşmesini kapalı kapılar ardında, kirli pazarlıklarla değil, üyelerimizin görüşlerini alarak şeffaf bir şekilde yaptık.  Sözleşme süreçleri başta olmak üzere, çalışma hayatında üyelerimiz ile işverenler arasında bir köprü görevi gördük. Yıllarca sendikacılık yaptım, yapılması gereken bütün toplu iş sözleşmelerini tamamladım. Türkiye tarihinde eşi benzeri olmayan toplu iş sözleşmelerine imza attık. Bu görevi zirvedeyken bırakmak ve genç nesillerin önünü açmak benim için büyük gurur kaynağıdır” ifadelerine yer verdi.
 
Geçmişten bugüne kadar tüm toplu iş sözleşmelerinde katkı sunanlara teşekkür eden Başkan Efeoğlu, “başta Van Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez olmak üzere, bütün belediye başkanlarımıza, kamu kurum yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bizlere güvenip, bu bayrağı bizlere teslim eden Hizmet-İş Sendikasına bağlı üyelerimin tümüne hakkımı helal ediyorum. Onlarında haklarını helal etmelerini ümit ediyorum” cümlelerini kullandı.

EFEOĞLU: HAK-İŞ İL BAŞKANI OLARAK ÜYELERİMİZİN HİZMETİNDEYİM
Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Abdullah Efeoğlu, HAK-İŞ Konfederasyonu Van İl Başkanlığı görevine devam edeceğini belirtti. 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’nın HAK-İŞ Konfederasyonu  Van İl Başkanlığı görevine devam etmesini istediğini belirten Abdullah Efeoğlu, “HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a vefasından dolayı teşekkür ediyorum. Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi genel merkeze sunmamın ardından HAK-İŞ  Genel Başkanımız sayın Mahmut Arslan, Van İl Başkanlığı görevimi yürütmeye devam etmemi, HAK-İŞ ailesinden kopmamam gerektiğini söylemesi üzerine bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da HAK-İŞ Konfederasyonu Van İl Başkanı olarak, konfederasyonumuz bünyesindeki yaklaşık 12 bin üyemizin ve sendikalarımızın hizmetinde olacağım” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ise, “Abdullah başkan bizim Türkiye’de ki Şubelerimiz içerisinde en başarılı şube başkanı olduğunu belirtmek istiyorum. Her ne kadar Hizmet-İş Sendikası’ndan istifa etse de, biz onu asla bırakmadık, bırakmayacağız. Abdullah başkanla HAK-İŞ Konfederasyonunun Van İl Başkanı olarak ve Hizmet-İş Sendikası  bölge uzmanı olarak devam edeceğiz.  Abdullah Efeoğlu’nun yaptıkları çalışmalarını ve emeğini asla göz ardı edemeyiz. Biz bir aileyiz. Bizim her zaman olduğu gibi bundan böyle de ailemizin bir ferdi olarak devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden ve başarılı çalışmalarından dolayı Abdullah Efeoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

Editör: Wan Haber