Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmelerde; Bölgenin tamamında havanın az ve parçalı bulutlu olacağı açıklanarak akşam saatlerinden itibaren yer yer çok bulutlu olmak üzere Bitlis ve Muş çevrelerinde de yerel olmak üzere aralıklı yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların Van çevre illerinde yağmur ve karla karışık şeklinde olması bekleniyor.

 Buzlanma ve don olayı ile beraber sabah saatleri ve gece vakitlerinde sis ve pus durumları beklenebilir.

Bu nedenle ulaşımda çeşitli aksamalar olabileceğinden yetkililer, sürücüleri dikkatli ve önlemlerini almış bir şekilde seyahate çıkmalarını öneriyor.

Hava sıcaklıklarının artış göstereceği ve adeta mevsim normallerinin ortalama 7 ile 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilen diğer bilgiler arasında yer alıyor. Rüzgarın genellikle Güney ve batı yönlerinden hafif bir şekilde ve ara sıra da orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi illeri için yapılan hava tahminleri açıklanmak ile beraber Van’da en yüksek sıcaklıklar 7 derece olarak tahmin edilmektedir. Yüksek kar örtüsünün mevcut olduğu ve dik eğimli yamaçlarda çığ olabilmesi tehlikesi riski var olduğundan yetkililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli bir şekilde hareket etmesi gerekir.

Don ve buzlanma faktörlerine karşı özellikle de Van ve çevresinde seyahat edecek sürücülerin araçları ile ilgili bütün rutin bakımlarının yapılmış olması, buzlanma ve don olaylarına karşı zincir ve benzeri diğer gereçlerin mevcut bulunması, sis faktörüne karşı takip mesafesinin biraz daha arttırılması uyarısında bulundular.

Editör: Wan Haber