Van halkı, 1 Haziran 2014 tarihinde Van Kalesi’nde yapılacak olan kahvaltı organizasyonuna hazır olduklarını ve Vanlılar olarak rekoru kıracaklarına inandıklarını belirttiler. Van esnaflarından Mehmet Tanrıant, hafta sonu yapılacak olan rekor denemesinin Van için çok önem arz ettiğini söyleyerek, “Bu organizasyon dünya çapında Van’ı ön plana çıkaracak. Van; kültürüyle, deniziyle, kedisiyle, kahvaltısıyla ön plana çıkaracak. Bizim için bu gurur verici bir olay. Tabi kendim, ekibim ve ailemle birlikte o organizasyona katılacağım. İnşallah biz bu rakorun üzerine de çıkarız. Şimdiden Van’a hayırlı olmasını diliyorum. Amerika’yı geçeceğimize inanıyorum” dedi.

İsmail Yavuz adlı esnaf ise, rekor denemesine katılacağını ve herkesin bu rekor denemesine katılmasını istediğini belirtti. 

Haydar Alan isimli vatandaş da, bu organizasyonu yapanlara teşekkür ederek, herkesin katılmasını ve Van için gurur verici bir durum olduğunu söyledi.

Yetkililer ise, Van Kalesi yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı’nda yapılacak olan rekor denemesinin 1 Haziran Pazar günü sabah saat 07.00’da başlayacağını ve tüm vatandaşların katılmasını, yığılma olmaması için mutlaka erken saatlerde gelmelerini istedi.

Editör: Wan Haber