Van Valiliği, Van Belediye Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası, Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ortak katıldığı fuardaki Van standı herkesimden yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçilere sabah Van kahvaltısı ikram edilirken, öğleden sonra da ayran aşı ikramı yapıldı. Savat gümüş, Van kilimleri ve Van kedileri ise fuarın gözdeleri oldu.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, EMİTT 2014 Fuarı’nda Van standına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Önümüzdeki dönem Van için güzel olacaktır. Van artık kabuğunu kırıyor. Ziyaretçilerin ilgisi beni gelecek dönemler adına umutlandırdı. Katılımcı ve katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise, Van’ın en büyük sorunu olan tanıtım eksikliğini bu fuarlarla gidereceklerini belirterek, “Birlikten her zaman rahmet doğar. Kurumların Van’ı önceleyen bir tavır içinde olmaları bizleri gelecek adına sevindirmiştir. Bugün standımıza gösterilen ilgi, önümüzdeki dönemde turizm sektörü açısından çok önemlidir. Beklentilerimizi yüksek tutmalıyız. Özellikle seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin Van’a ilgisi artmıştır. İnşallah bunun sonuçları çok olumlu olacaktır. Ayrıca bizlere burada destek olan ve ilgi gösteren herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber