7 kategoride yapılan yarışmaya katılan 6 ülke ve Türkiye’den 22 il arasında birinci olan Van 112 ekibi, aldıkları kupa ve madalyaları İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz’a takdim etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Ergün Yanmaz, Van 112 ekibine teşekkür ederek, “8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Muğla’da gerçekleştirilen 4. Uluslararası Paramedik Kongresi, Ambulans Rallisi ve Alanda Kritik Hastada Girişimsel Müdahaleler Eğitimi kongresine Van ili olarak katıldık. Yarışmada iddialı olan ekibimiz, ‘İleri Yaşam Desteği’ alanında birincilikle döndü. Uluslar arası düzenlenen yarışmaya Kanada, Almanya, KKTC, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra ülkemizde de 22 il katılmıştı. Ekibimizin birincilikle ayrıldığı alan olan 112, en önemli alandır. Çünkü ‘İleri Yaşam Desteği’ ölümle pençeleşen bir hastayı hayata geri döndürme olayı söz konusudur. Ben yarışmaya katılan ve ilimize bu başarıyı getiren arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

112 Acil ve Afetler Sağlık Hizmetler Şube Müdürü Halis Gökyer de, başarılarından dolayı 112 ekibine teşekkür ederek, “Bu başarı ilimiz açısından son derece önemlidir. Birincilikle ayrıldığımız ‘İleri Yaşam Desteği’ çok önemli bir alandır. Bu alan hastayı kaybetme ya da yaşama geri döndürme arasındaki ince çizgidir. Bu başarı aynı zamanda ilimizdeki sağlık hizmetleri kalitesini de gösterme açısından son derece önemli bir başarıdır” ifadelerini kullandı.

Yarışmaya hakem olarak katılan Van İl Paramedik Derneği Başkanı Sinan Şahin ise, “Ekibimiz gerçekten de en önemli etaplardan olan ileri yaşam etabında 6 ülke ve aralarında Ankara, İzmir, Aydın gibi illerimizi de geride bırakarak birinciliği elde etti. Oradaki başarıları gerçekten de tartışılmazdı. Desteği olan müdürlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarışmaya katılan Paramedik Yunus Akıncı da, 7 etapta yapılan yarışmada kendilerine güvendiklerini belirterek, bu başarıyı Van’a kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade etti. İHA

Editör: Wan Haber