Kentteki bir otelde ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, göreve başladıkları günden itibaren yapılan çalışmaları aktarırken Van Valiliği'nin ve Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2018-2019 yılları içinde yapılmasını planladıkları projelerin tanıtımını yaptı. Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş katıldı.

Tanıtımı yapılan ve en çok dikkat çeken proje ise 4.5 milyon TL'ye mal olması beklenen "Denizin altından Akdamar Adası'na tatlı su götürme projesi" oldu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a talimat vererek denizin altından yaklaşık 3.8 kilometrelik hat çekme suretiyle Akdamar Adası'na su götürülmesini, adanın Nisan ve Mayıs ayları dışında diğer aylarda da yeşil kalmasını gerektiğini belirtti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu konuşmasında "Akdamar Adası’na tatlı su götürülmesi projemiz var. Akdamar Adasını 2017 yılı içerisinde 120 bin kişi ziyaret etti. 2018 yılı içerisinde bu sayı inşallah 150 bini bulacak. Van için çok kıymetli bir turizm merkezidir. Bildiğiniz gibi orada Nisan, Mayıs ayları yeşil, Mayıstan sonra çöl iklimi hâkim oluyor. VASKİ Genel Müdürümüze talimat verdik. Sağolsun çalıştı ve Akdamar Adasına denizin altından yaklaşık 3.8 kilometre hat çekme suretiyle Akdamar’a Büyükşehir Belediyemiz su götürecek. Sadece Akdamar Adası değil, Gevaş’ta susuz olan sahildeki villalar ve Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığına da su götürüyoruz. Bundan sonra daha güzel bir Akdamar Adas'ını vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi.

Kaynak: WanHaber.com

Editör: Wan Haber