Parti binasında bir basın açıklaması yapan Suat Özdağ, 15 Temmuz’da millete silah doğrultanlarla Çanakkale’de silah doğrultanların hedefinin aynı olduğunu belirterek, “Yüz yıl önce de 15 Temmuz’da tek amaçları vardı, o da şanlı bayrağımızın dalgalandığı vatanımızı parça parça bölmek. Ecdadımız, Çanakkale’de yedi düvele karşı nasıl mücadele verdiyse, aynı amaçla milletin iradesini gasp etmek için 15 Temmuz gecesi ihaneti kurgulayanlara karşı bizlerde aynı mücadeleyi verdik. Tarihimizin en uzun gecesi olan 15 Temmuz gecesi; uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdik. Asla pes etmedik. İhanet ne denli büyük olursa olsun, ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık. Milletin adamı üzerinden millete yapılan suikaste müsaade etmedik. Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk. Hainleri planlarıyla birlikte yerle bir ettik” dedi.

15 Temmuz gecesi vatan parçalanmasın diye 250 kahramanın şehit olduğunu ifade eden Özdağ, “2 binden fazla kahraman gazi oldu. O gece evlatlar Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı, kadınlar Nene Hatun oldu, ihanete geçit vermedi ve sancağı yere düşürmedi” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gençlik Kolları olarak 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ilden belirlenen 250 gence, şehit aileleri tarafından Türk bayrağının emanet edileceğini dile getiren Özdağ, “15 Temmuz gecesi düzenlenecek olan TBMM özel programında 81 ilden gençlerin getirdiği bayraklar, Cumhurbaşkanımıza takdim edilecektir. Bizlerde bugün bu emanetleri teslim alan kardeşlerimizi uğurlamak için bir araya geldik. Burada yaptığımız dualarla şehitlerimizi yad ettik. Bir kez daha şükranla ve minnetle andık” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilmek üzere Türk bayrakları şehit olan Ferhat Arslan'ın oğlu Nurullah Arslan ile Şehit Aydın Ahi'nin oğlu Atilla Ahi'ye teslim edildi.

Açıklamaya AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Arslan ve partililer katıldı. (iha)

Editör: Wan Haber