Van’da, akıllı kart uygulamasının olduğu mavi renk otobüslerde ve yeni trafiğe dâhil olan yine mavi renk minibüslerde, ücretsiz kart sahiplerinin araç sürücüleriyle sorun yaşadıkları iddia edildi.

Bu konuda en fazla engellilerin sıkıntı yaşadığını belirten Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, “Şimdiye kadar sorunlarımızı çok anlattık, çözüm olmadı, mecburen konu ile ilgili olarak Vali Bey ile görüşeceğiz” dedi.

Edinilen bilgilere göre, akıllı kart ile şehir içi taşıma yapan mavi renkteki halk otobüsleri yerine hatlara yeni dâhil edilen yine mavi renk olan minibüs şoförleri, ücretsiz kartı olan yolcularla sık sık tartışmalar yaşıyor.

İddialara göre şoförler, ücretsiz kart sahiplerini araca almak istemiyor ve bu sırada da tartışmalar yaşanıyor.

“EN ÇOK ENGELLİLER SIKINTI YAŞIYOR” 

Yaşanan tartışmalardan dolayı en çok kendilerinin sıkıntı yaşadığını belirten Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, “Bu sabah da bindiğim minibüste kimin kartı ücretsiz çaldıysa şoför itiraz etti. ‘Paramızı alamıyoruz, sizi bindiriyoruz, bu böyle olmaz’ dedi. Ben de kendimi tutamadım, yanına gidip bunun hakkımız olduğunu söyledim. Sonra tartışma durdu, ama her gün bu durumu yaşıyor ücretsizler, daha çok da biz engellilerle tartışıyorlar” iddiasında bulundu.

“SORUNU İLETTİK”

Ücretsiz kart bedelinin belediye tarafından araç sahiplerine ödendiğini hatırlatan Bor, “İki ay önce Ulaşım Daire Başkanlığı’nda şehir içi ulaşımla ilgili toplantı yapıldı. Bu toplantıya biz de dernek olarak katıldık. Bu ücretsiz kart meselesini orada da dile getirdim. Çözeceğiz dediler, ancak halen şoförlerle böyle sorunlar da yaşıyoruz” diye konuştu.

“VALİ BEYLE GÖRÜŞECEĞİZ”  

Dernek olarak, konunun çözümü için Vali ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile görüşeceklerini belirten Bor, şunları söyledi:
“Şimdiye kadar yetkililere sorunlarımızı anlattık, maalesef henüz çözüm olmadı, mecburen konu ile ilgili olarak Vali Bey ile görüşeceğiz. Randevumuzu alıp Vali Beyle görüşeceğiz. İnşallah kesin bir çözüm bulunur, bu tartışmalardan kurtuluruz.” 

SES DÜZENİ VE RAMPA SORUNU

Araçlarda seslendirme ve rampa problemi olduğunu da kaydeden Bor, bunu da dile getireceklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Araçlarda durakları söyleyen ses düzeni de olmalı, bu da önemli bir sorundur. Yeni minibüsler de engellilere uygun hale getirilmelidir. Bu taleplerimizi de Vali Beye ileteceğiz.”  Prestij Gazetesi - Adil Harmancı

Editör: Wan Haber