İHH Van Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasının metnini okuyan Kemal Çelen, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis ofisine hukuksuz bir operasyon düzenlendiğini belirtti. Operasyonun uygulama şeklinin, İHH’yı El Kaide ile irtibatlandırma çabasının bu aşamaya kadar ulaştığını çok net bir şekilde gösterdiğini söyleyen Çelen, “İHH’ya tüm planlamalara rağmen suç atamayanlar, bir İHH personelini hedef alarak bu personelin üzerinden İHH’yı bağlantılandırmaya çalışmaktadır” dedi.

Vanlı STK’lar olarak, operasyonu, dünya çapında hizmet veren bir sivil toplum örgütü olan kurum hakkında yanlış algı oluşturarak kamuoyunda itibarsızlaştırma operasyonu olarak gördüklerini ifade eden Çelen, “Van’da bulunan ve değişik alanlarda çalışan 30 sivil toplum örgütü olarak bu durumu şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

İHH’nın hiçbir örgüte, hiçbir devlete, hiçbir hükümete bağlı olmadan kendi iradesiyle kendi yönetim kuruluna ait olduğunu kaydeden Çelen, “Mavi Marmara’dan sonra İHH; İsrail, Neoconlar, Suriye’ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştır. İHH hakkında bu operasyonlar ve bu hukuksuzluklara imza atanların da bu amaca hizmet ettikleri görülmektedir. Neye, kime, nereye hizmet ettiği açık olan bu ahlaksız operasyonu Vanlı sivil toplum kuruluşları olarak kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber