Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Şerefiye Mahallesi Erek Dağı Caddesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında 29 bloktan oluşan 852 konut ve 1 işyeri hızla yükseliyor. TOKİ tarafından Van merkezinde uygulanan ilk kentsel dönüşüm projesinde yapılan 852 adet konuttan 250 konut hak sahiplerine verilecek, 602 konut satışa sunulacak.

Haber: İlhan Siyahtaş

Van'da depreme dayanıksız oturulmayacak kadar, kötü bir görüneme sahip olanı kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan Sosyal Mesken Konutları’nın yerine TOKİ tarafından ısı yalıtımlı, doğalgazlı ve depreme dayanıklı yapılan 852 konut ile bir alışveriş merkezinin inşaatı hızla devam ediyor. 29 bloktan oluşan 852 konut ve 1 işyerinin 720 takvim günü içinde tamamlanarak 2015 Eylül ayında teslim edilmesi öngörülüyor.

Kentsel dönüşüme alınan sosyal meskenlerde daha önce oturan hak sahiplerine TOKİ tarafından yapımı süren daireleri teslim edilinceye kadar ayda 500 TL kira yardımı yapılıyor. Konutlar 2+1 ve 3+1 olmak üzere 75 ile 100 metre kare büyüklüğünde olacak. Hak sahipleri yeni evleri için 13 yıl vadeyle toplamda 35 bin TL fark ödeyecek. Geriye kalan 602 konut Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından belirlenen fiyat üzerinden satışa sunulacak. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlar ısı yalıtım, doğalgaz, yeşil alan, çocuk oyun alanları gibi sosyal imkanlara sahip olacak.

Taşeron RAL Yapı İnşaat firma yetkilisi Yasin Aras, kentsel dönmüşüm kapsamında yapılan konut inşaatının öngörülen takvim doğrultusunda hızla devam ettiğini söyledi.  Aras, “29 bloktan oluşan 852 tane dairemiz var. Burada bir tane de ticaret merkezi yapımı var. 852 konutun 250 tanesi kentsel dönüşüm kapsamında konutları yıkılan hak sahiplerinindir. Geri kalan 602 tanesi de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Tarafından satışa sunulacak. Firma olarak burada yaklaşık 450 tane personel ile çalışmaktayız. Konutları tünel kalıp sistemiyle depreme dayanıklı, modern bir projeyle yapıyoruz.  Şuan betonarmesi biten 23 bloğumuz var. Kasım ayı sonuna kadar 29 bloğun betonarmesini bitirmeyi hedefliyoruz. Yılsonuna kadar yüzde yetmiş seviyelerine geleceğiz. Kışın hava koşullarına bağlı olarak programlarımız dahilin de çalışmalarımız devam edecek. Dairelerimizin teslim tarihi 2015 yılının eylül ayıdır. Bizim hedefimiz firma olarak 2015 yılı mayıs ayında geçici kabulün yapılması sonrası haziran ayın da aileleri evlerine yerleştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber