Sağlık çalışanları, 2. Doz aşıları yaptırıyor. Van İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Mahmut Sünnetçioğlu, 2.  covid-19 aşısını da yaptırarak aşılama ile alakalı herhangi bir problemin şimdiye kadar meydana gelmediğini söyledi.

 Türkiye'de ilk etapta 28 gün önce gerçekleştirilen koronavirüsü aşılarının ikinci dozu da Van'daki sağlık personellerine uygulanmaya başlandı.

 Çin'den getirilmiş olan CoronaVac aşılarının Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz Kurumu laboratuvarlarındaki analizlerinin tamamlanmasından sonra kullanımı için onay verildi. Bu bağlamda Van'a gönderilen CoronaVak aşılarının ikinci dozu da sabah saatlerinden itibaren sağlık personellerine uygulanmaya başlandı. Aşı uygulama faaliyetlerini takip eden İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Mahmut Sünnetçioğlu ve Van Eğitim Araştırma  Hastanesi başhekimi Doçent Doktor Sebahattin Çelik de 2. doz koronavirüsü aşısı yaptırdı. Aşı uygulamaları sonrasında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Mahmut Sünnetçioğlu, sağlık personellerinin covid- 19 aşılarının sonrasında 2. Doz aşılarının da bugün itibariyle yapıldığını açıkladı. 1. Doz aşılarının sağlık çalışanlarına yeterli sayıda yapıldığını dile getiren İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu 2.Doz aşılanma gayet iyi gidiyor sağlık çalışanlarımız da iyi bir oran yakalamayı başardık, inşallah ikinci dozda da herhangi bir problem yaşamadan devam edeceğiz. Ayrıca bugün 70 yaş üstü vatandaşların da aşı uygulanmasına başlandı. şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Wan Haber