Bölge: Serkan Aslan

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün’ün TOKİ yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından emeklilere konut müjdesi açıklaması ile birlikte Vanlı emekliler de 500 konut sayısının arttırılması talebinde bulunuyor.

Türkiye Emekliler Derneği Van Şubesi Başkanı Mehmet Kaya, konutların Van’a kesin yapılacağını, ama Van’a ne kadar bir sayı verileceğini bilmediklerini belirtti.

Geçen yıl emeklilere konut müjdesinin verilmesinin ardından üye sayılarının biranda arttığını bu konutların biran önce yapılması için çalışmalar içerisine girdiklerini anlatan Ergün, “TÜED Genel Başkanımız Kazım Ergün’ün TOKİ yetkilileri ile görüşüp, emeklilere 500 konut ayrılacağını açıkladı. Konut yapımları başvurunun en çok yapıldığı illerde start alacak. Bizde bu rakamın çok az olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Van’da yapılacak olan konutlarda 500 konutun ayrılması üyelerimiz için küçük bir rakam. Çünkü üye sayımız 11 bin 600 civarındadır. Biz bu sayının da daha da yukarılara çıkartılmasını istiyoruz” dedi.

Konutların yapılacağı mevki için bazı girişimlerde bulunduklarını da vurgulayan Mehmet Kaya, “Yer tespitinin yapılması için geçtiğimiz yıldan itibaren bir takım yazışmalarda bulunduk. Geçtiğimiz haftalarda bu konu ile ilgili Van Valisi İbrahim Taşyapan ile bir araya gelecektik. Fakat Van Büyükşehir Belediyesi ile ilgili gelişen olaylardan dolayı bu görüşmemiz ileri bir tarihe alındı. Sayın valimizde uygun oldukları bir günde bir araya gelerek, yer tespitini yapacağız. TOKİ’nin yapacağı 500 adet konut haricinde bizimde bir banka ile TOKİ’nin aynı şartları kapsamında konut yaptırma çalışmamız bulunmaktadır. Geri kalanını bu şekilde tamamlamayı düşünüyoruz. Emekli arkadaşlarımızın hepsinin konut sahibi olabilmeleri için bu anlaşmayı hayata geçireceğiz” dedi.

Editör: Wan Haber