İstanbul Zirve Dağcılık Kulübü üyesi 8 dağcı, Van'ın Gürpınar ilçesindeki 3 bin 684 metre yüksekliğindeki Başet Dağı'na tırmandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Patika Doğa Sporları Topluluğu, Van Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan '10 Zirveye, 10 Zirve Kutusu' projesi kapsamında davet edilen ilk dağcı grubu Van'ın doğasının kendilerini çok etkilediğini söyledi.


Proje kapsamında Van YYÜ Patika Doğa Sporları Topluluğu üyeleri 1 ay önce Vangölü Havzası'nda bulunan ve yükseklikleri 2 bin 425 ile 3 bin 684 metre arasında değişen 10 dağa tırmanarak zirve kutuları bıraktı. Daha sonra Türkiye'deki çeşitli dağcılık kulüplerine davetler gönderilerek bölgenin tanıtımı için tırmanışlar yapılması istendi. Bu davete ilk olumlu yanıtı veren İstanbul Zirve Dağcılık Kulübü Başkanı Murat Ali Koç, 8 üyesi ile birlikte Van'a gelerek Gürpınar ilçesindeki 3 bin 684 metre yükseklikteki Başet Dağı'na tırmandı. İstanbul Zirve Dağcılık Kulübü Başkanı Koç, Van Gölü havzasının çok ihtişamlı dağlarla çevrili olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımızın daveti üzerine bölgeye geldik. Barış sürecinin başlamasıyla birlikte de buradaki dağlar artık çok daha güvenli. Çünkü güven bizim için çok önemli. Tırmanışlar çok zevkli geçti. Tekrar buralara gelerek tırmanış gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

""


Patika Doğa Sporları Topluluğu Başkan Yardımcısı Mustafa Bingöl ise, hazırladıkları projenin davet edilen ilk dağcı grubunun Van'a gelmesiyle amacına ulaşma yönünden iyi bir adım olduğuna dikkat çekti. Bingöl, "Van Gölü havzası dağlar bakımından çok önemli bir bölge. Burada tırmandığımız her dağda Van Gölü'nün mavi suları eşliğinde zirve yapıyoruz. Bu projede amacımız, Van Gölü havzasının bu güzel dağlarını dünyaya tanıtmaktı. Bunun ilk adımını başarıyla gerçekleştirdik. Bundan sonra Türkiye ve dünyadan dağcıları Van'a bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: Wan Haber