Van’da 3 ay önce Yıldız ve Boldağ aileleri arasında başlayan ve bir kişinin yaşamını yitirmesiyle başlayan husumet DBP’li yöneticilerin girişimleri ile sona erdi. Sağlanan barış üzerine Edremit’te bir resteoranda verilen barış yemeğine DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Atilla Kumli, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Öner Yiğit, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdülkerim Sayan, DBP Edremit İlçe Başkanı Fatih Şahin, İpekyolu İlçe yöneticileri ve iki aile mensupları katıldı.

Barış yemeğinde konuşan DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Kürt, halkının aile arası kavgaları bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye çağırdı. Bugün 40 dünya ülkesinin IŞİD’e karşı nasıl önlem alacağı üzerine kara kara düşündüğünü ancak YPG-HPG’nin yıllardır IŞİD terör örgütüne karşı tek başına direndiğini kaydeden Kumli, Kobani’de yaşanan saldırılara karşı süren direnişe destek istedi.

Kumli’nin konuşmasının ardından iki aile mensupları imamlar tarafından getirilen Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barıştı.

Editör: Wan Haber