Van Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) tarafından, Yerel Yönetimler Eğitim Toplantısı düzenlendi. Merit Otel'de düzenlenen toplantıya, GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, ilçe belediye başkanları, belediye çalışanları ve personeller katıldı. Eğitim toplantısının açılışında konuşan Ertak, yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte bölgede bulunan 4 ilin de bu kapsama alındığını, bu nedenle büyük şehirlerin yaşadığı deneyimlerin bu illere de aktarılması gerektiğini söyledi. Ertak, "Bu süreçte bu çalışmalarda aktif katılımların olması gerekiyor. Sadece dinlemek ile olmuyor. Bu konuların tamamının öğrenilmesi gerekiyor. Bu nedenle eğitim alacak kişilerin deneyimlerinin tüm belediye çalışanlarına aktarılması gerekiyor" dedi. 

Ertak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübelerinden faydalanılması gerektiğini belirterek, "Özellikle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübelerinden yararlanması gerekiyor. Bölgede 409 belediye var. Ancak bu belediyelerin büyük belediyelerle yarışacak güçleri vardır. Ekonomi olarak değil, diğer anlamlarda yarışacaklardır. 409 belediyenin çok önemli, çok ciddi çalışmaları var. GABB'ın bu belediyelere ilişkin ciddi çalışmalar yapması ve aktif rol üstlenmesi gerekiyor. GABB bu dönem içerisinde eğitim çalışmalarına önemli yer vermelidir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından eğitime geçildi. Bugün sona erecek olan toplantıda, büyük şehirlerin çalışma yöntemleri, iş ve işleyişleri konusunda sunumlar yapıldı. DİHA

Editör: Wan Haber