WanHaber - Özel

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Van Valiliği tarafından kentin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Maraş Caddeleri'nde sınırlamaya gidileceği açıklanmıştı.

Van genelinde 'Evde Kal' çağrıları tam anlamıyla karşılık bulmazken İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından iki caddede araç ve yaya yoğunluğu azaltmak üzere sınırlandırma kararı çıkarıldı.

SINIRLANDIRMA GETİRİLEN ALANIN DETAYLARI BELLİ OLDU

Hıfzısıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada Cumhuriyet Caddesi'nden İki Nisan Kavşağı'na kadar, Maraş Caddesi'nden ise Semaverli Kavaşağa kadar trafik ve yaya geçişine 10 Nisan günü (bugün) saat 14:00 itibariyle kapatıldı. Karar gereği kısıtlama bulunan caddelere zorunlu haller dışında araç ve yayaların girmesi yasaklandı.

TRAFİK TRANSİT SAĞLANACAK

İkİ Nisan ve Maraş caddelerine giriş çıkışlar polis kontrolünde gerçekleştirilirken, trafik akışı transit sağlanacak. Araçlar caddede yolcu indirip bindirmeyecek. 

İŞYERLERİ KEPENK İNDİRECEK

Van'da hayatın en yoğun şekilde aktığı Cumhuriyet ve Maraş Caddesi'ndeki esnaflar da alınan karar sonrası kepenk indirecek. Caddelerde kimi işletmeler daha önce bireysel olarak ticarete arar verirken, kimi iş yerleri de işlerin kötüleşmesine rağmen direnmeye çalışıyordu. Alınan kararla beraber bu iş yerleri sahiplerinin de bugün dükkanlarını kapatması bekleniyor.

CADDELERE GİRENLER SEBEBİNİ BELGELENDİRECEK

Maraş ve Cumhuriyet Caddesi'nde işleri olanlar neden orada olduklarını bölgedeki polis ekiplerine belgeleriyle izah edecek. Maske takılmasının zorunlu olduğu alanda bankalarda veya resmi kurumlarda işi olanlanların işlem fişlerini göstermeleri zorunlu hale gelecek. Yaptıkları işlemleri belgeleyemeyen vatandaşlara, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğinde 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacak.

Editör: Wan Haber