WanHaber - Özel

Korona virüs tedbirleri kapsamında bazı işyeri kapatılırken ülke genelinde bir çok çalışan ekonomik sıkıntılar yaşamaya başladı. Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerde kent yöneticileri tarafından yardım kampanyaları başlatılarak işsiz kalan ve ekonomik sıkıntılar içerisine giren vatandaşlar için yardım kampanyaları düzenleniyor.

VAN’DAKİ YOKSULLUK KORONAVİRÜSLE KATLANDI!

Başka şehirlerde uygulanan yardım kampanyalarına benzer bir çalışmaya Van’da henüz imza atılmış değil. Kentteki yoksulluk oranı daha önce de hat safhadayken, koronavirüsle birlikte işler daha da karmaşık bir hal aldı. Van’da özellikle hizmet sektöründe düşük ücretlerle yetinmeye çalışan vatandaşlar, iş yerlerinin kapatılmasıyla kendisini çıkmazın içerisinde buldu.

BİR AN ÖNCE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILMALI!

Yardım kampanyalarının devlet kurumları öncülüğünde başlatılacak olmasının güvenilirliği sağlayacağı açısından kenti yönetenlerin bir an önce harekete geçmesi bekleniyor. Yapılacak yardım organizasyonuna Vanlı iş adamlarının destek olacağı düşünülürken, kamuoyunda ekonomik sıkıntı içerisine düşmüş vatandaşların bir nebze olsun rahatlayacağı konuşuluyor.

Editör: Wan Haber