WanHaber - Haber Merkezi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentte normalleşme ile nefes alan esnafları ziyaret etti. Maraş Caddesi'nden Beşyol Meydanı'na kadar esnafları ziyaret ederek devam eden Vali Bilmez'e Van Esnaf ve SAnatkarlar Odası Başkanı İsa BErge de eşlik etti.

ESNAFIMIZA VE VAN HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, İlimizde kısıtlamaların esnetilmesiyle birlikte esnafımızı ziyaret ettik. Hem hayırlı mesailer diledik hem de Van'ın mavi renkte kalması için kendilerine tedbirli olmaları çağrısında bulunduk. Vatandaşlarımızda memnuniyet olduğunu ve kurallara riayet edilmesi noktasında hassas davranıldığını gördük. Esnafımıza ve Van halkına teşekkür ediyorum" dedi.

KAPIKÖY AÇIKLAMASI

Vali Bilmez, Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili de konuşurken, "Temennimiz bir an önce İran'da da salgının olumlu hale dönüşmesi. Sınır kapısının açılmasıyla Van esnafının gerçek anlamda yüzünün güleceğini göreceğiz." şeklinde görüş belirtti.

"VAKALARIN ÇOĞUNLUĞU TAZİYE KAYNAKLI"

Van'da vakaların çoğunluğunun tazieyeler kaynaklı olduğunu belirten Vali Bilmez, "Van'da vaka durumu genel anlamda iyi. Var olan vakalarımızın büyük bir kısmı gizli yapılan taziyelerden kaynaklanıyor. Yine vakalar il dışından kentimize gelen vatandaşlarımızdan kaynaklı. Genel anlamda iyiyiz. İnşallah durum böyle devam ederse mavi rengimizi muhafaza etmeye devam edeceğiz." dedi.

"HASTANELERDEKİ HASTA SAYISI 50'NİN ALTINDA"

Sağlık çalışanlarının şüpheli hastaları evinde tedavi etmesinin vakalardaki düşüşte önemli rol oynadığını kaydeden Vali Bilmez, "Daha önce günlük 2 bin kişi Kovid şüphesiyle hastanelerimize başvuruyordu. 180 civarında filyason ekibi oluşturuldu. Çağrı merkezleri oluşturuldu. Günlük hastaneye başvuru sayısı 200'ün altına kadar indirildi. Van'ın bütün hastanelerinde yatan toplam hasta sayımız 50'nin altında. Hastane yükümüz oldukça hafifledi." şeklinde konuştu.

TEDBİRLER DAHA FAZLA DEVAM EDECEK

Nasıl olsa tedbirler kalktı, salgın bitti şeklinde düşünmememiz lazım. Salgın mutasyoına uğradı ve daha çok yayılabileceğini vatadanşlarımızın bilmesi gerekiyor. Denetimler daha fazla devam edecek. Özellikle bu bi kaç hafta daha dikkatli olmamız lazım. Hem denetimler anlamında bizim hem de vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor." dedi. 

Editör: Wan Haber