WanHaber - Özel

İçişleri Bakanlığı tarafından Van'ın da yer aldığı 31 şehirde 2 günlüğüne sokağa çıkma yasağı getirildi. Saat 22.00 civarında yapılan açıklamayla beraber türm ülkede olduğu gibi Van'da da insanlar alışveriş telaşı içerisine girdi.

VAKA SAYISI ARTABİLİR!

Gece saatlerinde yasağın başlayacağını duyan vatandaşlar özellikle fırın ve marketleri hınça hınç doldurdu. Van'da dün geceden kalan fotoğraflar ise olayın vehametini gözler önüne serdi. Bir çok vatandaş hiç bir koruyucu ekipmanı olmadan birbirleriyle adeta burun buruna geldi. Alışveriş telaşıyla birlikte olası bir virüs taşıyıcısının başkalarını da enfekte etmesinden korkulurken, kamuoyunda kentteki vakaların artabileceğinden endişe duyuluyor. 

YASAK PAZAR GECE SONA ERİYOR AMA...

2 günlük sokağa çıkma yasağı Pazar gecesi son bulacak ancak alışveriş yoğunluğundaki olası bulaş durumunun yasaktan sonra daha da yayılabileceği düşünülüyor. Son bir ayda verilen koronavirüs mücadelesinin dün gece 2 saatte hiçe sayıldığı duyarlı vatandaşlar tarafından dile getiriliyor.

HERKES KINIYORSA SOKAĞA KİM ÇIKTI?

Van'da bir çok sosyal medya kullanıcısı dün gece yaşanan durum hakkında paylaşım yaparak kızgınlığını dile getirdi. Sokağa çıkarak herkesin hayatının tehlikeye atıldığı yönündeki paylaşımlar herkes tarafından dillendirilirken kentte akşam saatlerinde oluşan kalabalık kınandı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının geç saatte açıklandığı yönündeki tepkilere cevap verdi. Bakan Soylu,  "Yasak kararını açıklayan ülkelerin hangi saatte aldıklarını hatırlıyor musunuz? Tecrübe önümüzde, erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı? Yağmalarcasına marketlerden tuvalet kâğıtlarına, gıda malzemelerine nasıl hücum edildiğini bir hatırlayın. Böyle bir ortam çok daha mı iyi olurdu, yoksa daha mı kötü olurdu?" dedi.

VALİ BİLMEZ SON RAKAMI PAYLAŞMIŞTI!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, dün öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada şu an için şehirde koronavirüs tespit edilen 50 vaka olduğu belirtti. Vali Bilmez, yaşamını yitirenlerin sayısının ise 3'e yükseldiğini açıkladı.

Editör: Wan Haber