Van Demokrasi Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Demokrasi platformu olarak kentimizde madde bağımlılığı ve fuhuşa sebep olan toplumsal soruna dikkat çekmek, çocukları ve gençleri bu tehditten korumak ve toplumun tüm kesimlerini duyarlı bir şekilde harekete geçmeye davet etmek için buradayız. Her geçen gün bağımlı sayısının arttığı, uyuşturucu kullanım yaşının düştüğü ve bu tehdidin daha da büyüdüğü bu durum karşısında uyuşturucu maddelerin ticareti, temini ve kullanımıyla mücadelede tüm toplumsal kesimlerin topyekün hareket etmesi gerekmektedir. Kentimizin en işlek caddelerinde ve hatta okulların çevresinde dahi uyuşturucu satılmaktadır. Uyuşturucu satışının bu kadar yaygınlaşmış olduğu bilinmesine rağmen başta adli makamlar ve kolluk kuvvetleri olmak üzere devletin yetkili mercilerinin gerekli tedbirleri almamasını anlamış değiliz” denildi.


Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasının yanı sıra kentin birçok yerinde fuhuş yapılan yerlerinde yaygınlaştığı ileri sürülen açıklamada, “Biz uyuşturucu kullanımının artması ile fuhşun yaygınlaşmasının birbiriyle bağlantılı olduğu kanaatindeyiz. İç içe gelişen bu durumların sonucunda toplumu yozlaştırılarak ahlaki ve politik yaşamdan uzaklaştırılmaktır. Başta devlet mekanizmaları olmak üzere sorumluluğu bulunan kesimlerin uyuşturucu satışı ve fuhuşa dönük tedbirler almaması bozuk ve hasta bir toplum oluşturma çabasıdır. Van Demokrasi Platformu olarak amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tuzaklardan korumak, kurtarmak, hukuki ve fiili sorumluluğu bulunan devlet mekanizmasını harekete geçirmek ve bu korkunç gerçeği toplumun gündemine almaktır. Sorun gerçekte; sadece uyuşturucu ticareti veya fuhuş değildir. Sorun özünde çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumun geleceğinin karartılması sorunudur” denildi.


Çocuklar üzerinden geliştirilen bu kirli politikaların önüne geçilmesi devletin insafına bırakılacak bir konun olmadığı belirtilen açıklamada, “Uyuşturucu satışı, kullanımı ve fuhşu engellemek sorumluluğu bulunan devlet kurumlarının görevini yerine getirmemesi karşısında başta sivil toplum örgütleri olmak üzere duyarlı tüm toplumsal kesimleri çocuklarımıza ve dolayısıyla geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu ortak mücadele ve ortak duyarlılık ile ortak geleceğimiz olan çocuklarımızı gençlerimizi korumak, kurtarmak; geleceğimizi korumak ve kurtarmak anlamına gelmektedir. Tüm halkımıza, kurumlarımıza ve toplumun tüm kesimlerini bu mücadeleye ortak olmaya ve geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi korumaya, kurtarmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Wan Haber