WanHaber - ÖZEL

 

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, geçtiğimiz günlerde öğrencilere ulaşımın 25 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı. Ağrı’da ulaşım ücreti öğrencilere 25 kuruş, sivillere ise 1,5 TL olarak belirlendi. Van’da ise ulaşıma yeni yapılan zam ile birlikte toplu taşıma ücreti; 2,25 TL’den 2,75 TL’ye çıkarken, öğrenci ücretleri ise 1,50 TL’den 1,75 TL’ye yükseltildi.  


VAN HALKI İSYAN ETTİ
Ağrı’da hayata geçirilen toplu taşıma ücreti fiyat tarifesi Van halkını isyan ettirdi. Vanlılar, Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya geçirdiği zamlı tarifenin çok pahalı olduğuna dikkat çekerlerken, Ağrı’daki uygulamanın Van’a da getirilmesini talep ettiler. Ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele ettiklerini belirten vatandaşlar, yeni ücret tarifesinin gelir seviyelerinin çok yukarısında olduğunu dile getirdiler. 

 

SOSYAL MEDYADA "İTELEBÜS" GEYİĞİ

Van'da sosyal medya kullanıcıları Ağrı'daki ulaşım fiyatlarına dikkat çekerek Van'daki ulaşım fiyatlarıyla kıyaslama yaptı. Bazı kullanıcılar, Ağrı'daki Öğrencibüs'e karşılık olarak Van'daki toplu taşıma araçlarına "İtelebüs" ismini layık gördüler.

 

2-20191220110455.jpg


Bilindiği üzere Ağrı Belediyesi, başlattığı ‘Öğrencibüs’ uygulaması ile öğrenciler için büyük bir sorun olan ulaşım için çözüm üreterek uygulama kapsamında, öğrenciler için ulaşımı 25 kuruş yapmıştı. Ağrı’da siviller ise 1.5 TL’den ulaşımlarını sağlıyorlar.

Editör: Wan Haber