Van merkez İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi'nde kurulan taziye sonrası taziyeye katılanların tespiti için yapılan çalışmalar ve sağlık ekiplerinin yaptığı testler sonucu, taziye bağlantılı korona virüs (Covid-19) pozitif vaka sayısı 75’e yükseldi.

VAKA SAYISI 75 OLDU
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “İpekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'nde kurulan taziye sonrası taziyeye katılanların tespiti için yapılan çalışmalar ve sağlık ekiplerinin yaptığı testler sonucu, taziye bağlantılı korona virüs (Covid-19) pozitif vaka sayısı 75’e yükseldi. Taziye, mevlit gibi toplu etkinlikler yasaklanmıştır. Bu tür etkinlik düzenleyenleri 155 polis ve 156 jandarma hatlarına bildirmeniz toplum sağlığımız ve korona virüsle mücadelemizde büyük önem arz etmektedir." cümlelerine yer verildi.

"KRİTİK DÖNEMDEN GEÇTİĞİMİZİ UNUTMAYALIM"

Valilikten yapılan açıklamanın devamında sürecin hassas olduğuna dikkat çekilitken, "Kritik bir dönemden geçtiğimizi unutmayalım. Zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayalım. Zorunlu hallerde çıktığımız sokakta maske takalım ve sosyal mesafeyi korumaya dikkat edelim. Bu dönemde evimizde de aile fertlerimizle sosyal mesafemizi koruyalım. İki günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı ilimizde kurallara uyalım ve görevlilerimize yardımcı olalım" açıklamaları yer aldı.

VAN'DA VAKA SAYISI 360'I GEÇTİ!

Van'da dün Vali Bilmez'in açıkladığı bilgilere göre 340 vaka olduğu belirtilmişti. Ortanca Mahallesi'nde bugün yaşanan vaka artışı ile birlikte toplam vakanın 362'ye ulaştığı tahmin ediliyor. İHA

Editör: Wan Haber