WanHaber - Haber Merkezi

Van Valiliği, vatandaşların taksilerle ilgili yaşadığı sorunların ve şikayetlerin ardından, taksilere birtakım yasaklamalar ve denetimler getirdi. Yapılan açıklamada taksi şoförlerinin kısa mesafede ve trafiğin yoğun olduğu vakitte yolcu almadıklarını belirtilerek, “Son dönemde özellikle büyükşehirlerde bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığı tespit edilmiştir. Şikâyetlerde artış yaşandığı ve bu durumun taksi şoförleri ile yolcular arasında tartışmalara neden olacağı ve trafik yoğunluğunu arttırabileceği, asayişe müessir olayların (darp, hakaret ve tehdit gibi) kamu düzeni ve güvenliğini bozabileceği değerlendirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.  

İşte taksiyle ulaşım hizmetlerine getirilen yasaklar:  

Bu kapsamda; taksiyle ulaşım hizmetlerinde şu yasaklar getirilmiştir: 

-Kısa veya çok uzun mesafeye yolcu alınmaktan kaçınılması, 

-Olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu alınmaktan kaçınılması, 

-Ödeme konusunda sıkıntı çıkarılması (bozuk para olmaması veya çok bozcuk para verilmesi), 

-Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşlarımızın gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergâhını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmesi, 

-Araçların bakımsız ve kirli kullanılması, 

-Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenmesi, 

-Seyir halindeyken cep telefonu kullanılması, uzun süre yüksek sesle konuşularak yolcuların rahatsız edilmesi, 

-Araç içerisinde sigara içilmesi, 

-Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulması, 

-Araçta pazarlık usulü yolcu taşınması, 

-Alkollü veya uykulu iken araç kullanılması. 

Vatandaşların bu konuda yaşadıkları mağduriyetleri 112 ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım WhatsApp şikâyet hattı olan (0530 297 52 52) numaraya bildirebileceklerdir. Yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri hakkında ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dâhilinde gerekli yasal işlem (trafikten men dâhil) yapılacak olup; ticari taksi denetimleri artırılarak şehirlerarası otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de uygulanacaktır.

Editör: Wan Haber