Önceki gün 4, dün ise 11 kişinin tahliye edildiği cezaevinde 350 mahkûmun bu kapsamda tahliye edileceği belirtilirken, haberi duyan mahkûm yakınlarının bekleyişleri ise sürüyor. İHA muhabirine konuşan Güvercin Taylan, oğlunun 7 yıla yakındır cezaevinde olduğunu ifade ederek, “Oğlumun tahliye olmasına çok sevindim. Çifte bayram yapacağız. Allah tüm mahkûm yakınlarına bugünleri nasip etsin, Allah kimseyi bu kapılara düşürmesin. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizleri sevindirdiği için Allah razı olsun. Allah bütün anneleri sevindirdi, beni de sevindirdi” dedi.

7 yıldır bu anı beklediklerini ifade eden Anne Taylan, “7 yıldır yolunu bekliyordum. Bugün nasip oldu. Rabbime binlerce şükürler olsun bugünleri görebildik. 7 yıl dile kolay cezaevi kapılarında bekledik. Allah annelerin yüzünü güldüren yetkililerimizin de yüzünü güldürsün” dedi.

3-762.jpg

Mahkûmların bir kısmı polis gözetiminden cezaevinden alınırken bazıları ise yakınları tarafından karşılanarak alındı. Tahliyelerin devam edeceği belirtilirken Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan toplam 350 kişinin tahliye olacağı bildirildi. (İHA)

tahliye.JPG

tahliye-001.JPG

Editör: Wan Haber