Gebze Su Sporları Merkezi’nde verilen eğitimlerle ilgili açıklamada bulunan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, su sporları ile ilgili birçok branşta eğitimlerin verildiğini belirtti. Kano, kürek, yelken, yüzme ve su altı dalış branşlarında toplam 176 kişinin eğitim gördüğünü ifade eden İnanç, “Merkezimizde 60 yüzme, 43 yelken, 40 kano, 17 kürek ve 16 su altı dalış olmak üzere toplam 176 kişi eğitim görüyor. Bunun yanında İHH, ÇOGEM, Sevgi Evleri ve Kur’an kursundan gelen yaklaşık 200 çocuğa da yine yüzme eğitimleri veriliyor” dedi.

Amaçlarının çocuklara sporu sevdirmek olduğunu vurgulayan İnanç, “Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, onları sporla buluşturmak, devamında ise bunların içerisinden yetenekli olanları keşfedip ilimize dereceler getiren sporcular olarak yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların Gebze Su Sporları Merkezi’ne yoğun bir talebinin olduğunu da dile getiren İnanç, “Vatandaşlar ısrarla merkezimizi kullanmak istiyor. Burası halka açık bir tesis değil, bir spor merkezidir. Burada sporcular yetiştiriliyor. Dolayısıyla vatandaşların burayı kullanmaları söz konusu değildir. Biz bu konuda vatandaşlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Iğdır ise, merkezde eğitim gören 80 sporcunun 18 Ağustos’ta İstanbul’da yapılacak olan Kano Türkiye Şampiyonası yarışmalarına katılacağını belirterek, “Yarışmalarda ilimizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. İnşallah Van’a derecelerle geliriz” ifadelerine kullandı.

3-304.jpg

4-240.jpg

5-151.jpg

6-085.jpg

Editör: Wan Haber