WanHaber - Haber Merkezi

Van'da sokaklarda dilencilik ve satış yaptırılmaya çocuklar için Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği harekete geçerek “Sokaktan Bilime Yolculuk” isimli projesini hayata geçiriyor.              

 İçişleri Bakanlığı'na projeyi sunan dernek yetkilileri olumlu cevap alırken, Van'da kötü şartlar sunulan o çocuklar için bilim, sanat ve spora teşvik edici etkinlikler gerçekleştirilecek. 

Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak konu ile ilgili açıklamalarda bulunurken, "İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile 28.08.2018 tarihinde yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde İpekyolu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüzün koordinesinde yetişkin bireylere yönelik olarak yürüttüğümüz sosyal ve kültürel kurs faaliyetlerimiz kapsamında hamd olsun ki yüzlerce insanımıza eğitim ölçeğinde katkıda bulunabildik. İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzün çocuk ve gençlerimize yönelik olarak sürdürdüğü takdire şayan hizmetlerden aldığımız feyz ile birlikte çocuk ve gençlerimizin geleceğine katkı sunabilme babında bizlerde kabul edilen “Sokaktan Bilime Yolculuk” projemiz kapsamında ipekyolu ilçemizde bulunan çocuklar ile gençlerimizin yetenek, ilgi ve değerlerini sergileyebilmelerine imkan oluşturulmasına, netice itibarı ile kaliteli bireylerin yetiştirilebilmesine bir nebzede olsa katkı sunabilmeyi umuyoruz." dedi.

"Yol gösterici olabilme amacı gütmekteyiz"

Sokaklarda çalıştırılmaya zorlanan çopcuklar için harekete geçtiklerini belirten Kıpçak, "Dilencilik yapmaya zorlanılan, ayakkabı boyacılığı yaptırılan, trafik ışıklarında araç camı silmeye teşvik edilen, peçete vb. ürünler sattırılan, sokakta çalışmak zorunda bırakılan, okula devam edemeyen çocuk ve gençlere yönelik olarak işbirliğinde olduğumuz kurumlarımız ile birlikte beceri ve hobi atölyelerinde çocuklarımızın eğitim ve öğretim saatleri dışında kaliteli vakit geçirebilmelerine imkan sağlayarak kişisel ve mesleki gelişimlerine destekçi olma amacı taşımaktayız. Çocuk ve gençlerimizi her türlü madde bağımlılıklarından, sokaklarda maruz kalabilecekleri her çeşit tehlikelerden, yaşamlarını karartacak yanlışlardan muhafaza edebilme çerçevesinde ve özellikle topluma yararlı bireyler olabilmeleri yönünde devletimizin sağladığı sosyal, kültürel, sportif, mesleki vb. her tür imkanlardan ve hizmetlerden istifade edebilmelerine teşvik etme, yol gösterici olabilme amacı gütmekteyiz." şeklinde konuştu.

Başkan Kıpçak koordineli olarak işbirliği içersinde bulunacakları İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İpekyolu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün idarecilerine teşekkür etti. 

Editör: Wan Haber